Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Getty

'Ik vind het erg dat sommigen het zo makkelijk vinden om iemand de grond in te boren.'

Florence Pugh bijt op Instagram van zich af na seksistische kritiek op onthullende outfit

Jolien Meremans
Jolien Meremans Webjournalist

Afgelopen weekend schitterde ‘Black Widow’-actrice Florence Pugh (26) in een roze doorschijnende Valentino-jurk tijdens de haute-coutureshow van het Italiaanse modehuis in Rome. Na afloop kreeg ze heel wat seksistische opmerkingen op haar onthullende outfit. Op Instagram bijt de actrice nu (terecht!) van zich af.

Valentino pakte tijdens de Haute Couture Week uit met een verbluffende show op de Spaanse Trappen in Rome. Sterren als Naomi Campbell, Anne Hathaway, Kate Hudson en Ashley Park zakten af naar de toeristische trekpleister om het spektakel vanop de eerste rij te bewonderen. Ook van de partij: Florence Pugh. Zij kwam opdagen in een prachtige roze doorschijnende jurk van het modehuis dat duidelijk ook op dé trend du moment springt: Barbiecore. Helaas kreeg Pugh heel wat kritiek over zich heen omdat haar tepels door de jurk heen te zien waren. Op Instagram maakt ze met een krachtige tekst komaf met die seksistische en bekrompen commentaar.

‘Platte’ borsten

Pugh vertelt in het bericht hoe ze er ontzettend hard naar uitkeek om de jurk te dragen. Ze schrijft dat ze ergens wel had verwacht dat er enige kritiek zou komen, maar niet dat ze zoveel hatelijke reacties op haar outfit én lichaam zou krijgen. ‘Ik vind het erg dat mannen het zo makkelijk vinden om een vrouw zo de grond in te boren‘, staat er bij een foto van haar outfit te lezen. ‘Het is niet de eerste keer en het zal zeker ook niet de laatste keer zijn dat een vrouw moet horen wat er “mis” is met haar lichaam. En wat ik vooral verontrustend vind, is hoe vulgair sommigen van jullie kunnen zijn. Jullie wilden me per se laten weten dat ik mij zou moeten schamen om mijn “kleine” en “platte” borsten. Wel, ik ben me heel bewust van de grootte van mijn borsten, en maak mij daar echt geen zorgen over.’

#freethenipple

De actrice schrijft verder dat ze ontzettend trots is op haar lichaam, en dat ze er áltijd voor zal opkomen. ‘Ik ben dankbaar dat ik werd opgevoed door sterke, curvy vrouwen. Ik leerde om luidruchtig te zijn en kracht te vinden in mijn eigen lichaam. Het is altijd mijn missie geweest om “fuck it and fuck that” te zeggen wanneer iemand verwacht dat mijn lichaam verandert in iets wat zogezegd seksueel aantrekkelijk is.’

‘Als je het zo gemakkelijk vindt om anno 2022 openlijk vrouwen te beledigen, dan ben jij diegene die in de fout is, niet zij. Respecteer mensen. Respecteer lichamen. Respecteer alle vrouwen. Het leven zal zo een stuk makkelijker worden, dat beloof ik’, schrijft ze nog. Ze sluit het bericht nog af met de allesomvattende hashtag #fuckingfreethefuckingnipple. Hell, yes!

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '