Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Getty

Klaar voor een vleugje nostalgie in je garderobe? 😂

Barbiecore: de nieuwste modetrend die we te danken hebben aan Margot Robbie

Chloë Foubert
Chloë Foubert Modejournalist

Voor wie de afgelopen weken een digital detox hield: de opnames voor ‘Barbie’, de live-actionremake met niemand minder dan Margot Robbie en Ryan Gosling in de hoofdrollen, zijn volop aan de gang. De eerste beelden zorgden voor alvast hilarische reacties op sociale media, maar ook voor een gloednieuwe modetrend. Enter: Barbiecore.

I’m a Barbie girl, in a Barbie world‘. Geef toe, iedereen zong het als ukkie al een keertje uit volle borst tijdens een waanzinnige speelnamiddag met vriendinnen. Wel, deze zomer wordt je kinderdroom misschien wel realiteit. Hoewel ‘Barbie’ pas volgend jaar voor volle bioscoopzalen zal kunnen zorgen, is de modewereld met Barbiecore nu al helemaal in de ban van de iconische pop. De nieuwste modetrend teert op het succes van Y2K-trends, maar gaat daarbij nog een stapje verder met de kitscherige esthetiek.

Overdaad schaadt (deze keer) niet

Ja, Barbie is de meid die spannende avonturen beleeft (al dan niet met Ken 😂), maar tegelijkertijd deinst ze voor niets terug. Zelfs niet voor Barbiehuizen die in lichterlaaie staan of medische noodgevallen. Barbiecore moedigt ons aan om datzelfde gevoel van onbevreesdheid te omarmen en volop te kiezen voor een overdadige, monochrome kledingstijl in... zuurstokroze. Laat dat nu net de kleur zijn die momenteel de collecties van modehuizen als Maison Valentino en Balenciaga overspoelt.

Sterren als Cardi B, Lizzo en Khloé Kardashian nemen de touwtjes maar wat graag in handen. Khloé vierde onlangs haar 38ste verjaardag nog in een felroze latex mini-jurk die de modetrend perfect weergaf. Haar blonde haar, dat sluik gestyled was, versterkte het thema nog meer. Een week eerder verscheen ze dan weer in een metallic roze broek, tanktop en pumps met een scherpe neus.

Hoewel het belangrijk is om veel roze kledingstukken (in welke tint dan ook) in je look te verwerken, mogen gedurfde statementaccessoires niet over het hoofd gezien worden. Denk maar aan torenhoge platformlaarzen à la Hailey Bieber, retro zonnebrillen of zelfs handschoenen. Kan je er hier en daar nog wat glitters aan toevoegen, dan ben je helemaal goed op weg.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '