Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Unsplash

Van aardbeien tot platte kaas.

Dit kan je eten om beter (en gezonder) te bruinen

Annelies Hart

Heb je zin om deze zomervakantie een leuk bruin kleurtje op te doen? Dan raden we je allereerst aan om goed zonnecrème te smeren, kwestie van veilig te bruinen! Eens dat gebeurd is, kan je misschien eens kijken naar wat je kan eten, want dat kan wonderen doen voor die sunkissed skin.

Wortel

Dacht je dat wortels eten enkel goed is voor je ogen? Thing again! De oranje groente zit boordevol bètacaroteen, waarvan bekend is dat het melanine stimuleert, het pigment dat door onze huidcellen wordt aangemaakt om zichzelf tegen de zon te beschermen. Je bent dus beter beschermd én krijgt een mooier kleurtje. Hetzelfde geldt trouwens voor zoete aardappel!

Abrikoos

Je zou het al kunnen raden aan de hand van de kleur: abrikoos is een vrucht die net als wortel en zoete aardappen rijk is aan bètacaroteen. En het is dan nog eens een lekker sappig tussendoortje voor op het strand.

Eieren

Of om precies te zijn, eidooiers. Eigeel is rijk aan vitamine B6 en omega-3 en 6. Eigeel houdt de huid gehydrateerd en zorgt ervoor dat je huid gemakkelijker bruint. Twee vliegen in één klap.

Watermeloen

Watermeloen is niet alleen verfrissend en hydraterend, maar bevat ook carotenoïden, die de huid voorbereiden op de zon. Daarnaast zitten er ook B-vitamines in, die de huid stimuleren om te bruinen. Is dat dan waar Harry Styles over zingt?

Tomaat

Tomaten zijn rijk ook aan carotenoïden, en meer specifiek lycopeen. Die stof geeft de tomaat zijn rode kleur én stimuleert de aanmaak van melanine.

Platte kaas

Vooraleer je een paar uurtjes in de zon gaat liggen, heb je natuurlijk een lekker ontbijt nodig. Misschien kan je er eens platte kaas aan toevoegen? Het bevat calcium dat, je raadt het misschien al, de aanmaak van melanine stimuleert.

Zeevruchten

Zeevruchten zijn rijk aan sporenelementen, waaronder selenium, die de huid voorbereiden op het bruinen. Selenium beschermt de huid ook, zodat je minder snel huidschade oploopt. Wel nog smeren, hoor!

Aardbeien

Hebben we echt een excuus nodig om dit verrukkelijk fruit te eten? Eigenlijk niet. Maar het is wel fijn om te weten dat aardbeien rijk zijn aan vitamine C en antioxidanten die de huid beschermen tegen veroudering door blootstelling aan de zon. Nu eten we ze nog liever!

Water

Natuurlijk moet je altijd genoeg water drinken, maar wist je dat het ook goed is voor je bruine kleurtje? Water zorgt voor de hydratatie van de huid, waardoor je die teint toch wat langer kan houden.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '