Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Die focust specifiek op het feit dat sociale media onze relatie met onze lichamen hebben veranderd.

Christina Aguilera zendt krachtige boodschap uit met nieuwe versie van ‘Beautiful’-videoclip

Ysaline Pollet
Ysaline Pollet Webjournalist

Het is twintig jaar geleden dat Christina Aguilera het self-lovenummer ‘Beautiful’ en z’n bijhorende videoclip uitbracht. Maar de clip was duidelijk aan een update toe, want de zangeres brengt er een nieuwe versie van uit. En die bevat een mooie en vooral relevante boodschap anno 2022.

Christina Aguilera bracht in 2002 haar hit ‘Beautiful’ uit, een lied over innerlijke schoonheid en zelfbeeld. Dat nummer maakte deel uit van haar vierde studioalbum ‘Stripped’. Ondertussen is dat album twintig jaar oud en om die verjaardag te vieren, lanceert de 41-jarige zangeres een nieuwe versie van de ‘Beautiful’-videoclip.

De afgelopen twintig jaar zijn er heel wat dingen veranderd, maar ook heel veel niet. Er heerst nog steeds heel wat onzekerheid bij mensen, en dan vooral bij jongeren door social media. Er is dus geen beter moment om een nieuwe versie van de ‘Beautiful’-videoclip uit te brengen. Die focust specifiek op het feit dat sociale media onze relatie met onze lichamen hebben veranderd, en dus zo ook onze mentale gezondheid beïnvloeden.

Van make-up tot plastische chirurgie

In de nieuwe krachtige video van ‘Beautiful’ zien we jongeren die zichzelf constant op het kleine scherm van hun telefoon bekijken, daardoor een voor een ontevreden zijn met zichzelf en dingen willen veranderen. Van een hele laag make-up en borstvullingen tot zelfs pillen en plastische chirurgie. Op het einde van de video zien we hoe de jongeren een klik maken en zich afzetten tegen de absurde en onrealistische schoonheidsidealen, en zo een zorgeloos leven kunnen leiden.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Dit is hoe de videoclip er in 2002 uitzag.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '