https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Helaas hangt er wel een keerzijde aan de medaille.

BEWEZEN: van een glas wijn krijg je een creatieve geest

Bruis je niet meer van de geniale ideeën? No problemo, want volgens enkele wetenschappers in Oostenrijk staat de oplossing gewoon in je keuken. Geloof het of niet, maar volgens hen word je creatiever van een glas wijn. Van leuk nieuws gesproken!


Halleluja, een groep onderzoekers in Oostenrijk verdiepte zich in de wondere wereld van alcohol. Wat blijkt? Een kleine hoeveelheid sterkedrank helpt je om een creatievere geest te ontwikkelen. Grijp nu niet onmiddellijk naar die fles rosé in je koelkast, want alcohol zorgt er ook voor dat je concentratievermogen gaat dalen. Voor wat, hoort wat!

Onderzoek


Voor het onderzoek verdeelden de wetenschappers een aantal proefpersonen in twee groepen. De ene groep kreeg een glas bier, en het andere deel mocht zich gaan uitleven met een placeboversie van het alcoholische drankje.

Beide groepen moesten een aantal testen doen. Resultaat? De groep die een druppeltje alcohol in het bloed had, gaf vaker het juiste antwoord, maar diezelfde personen hadden het dan weer moeilijker tijdens de concentratietesten.

Conclusie


Een glas wijn, een biertje of een verfrissende cocktail maakt je dus creatiever tijdens je denkproces, maar de brainstorm mag niet te lang duren, want je concentratievermogen zakt met de minuut.

https://giphy.com/gifs/colbertlateshow-stephen-colbert-late-show-l3q2X3tmbWqZPWkuI

 

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten