Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

'Hij heeft ook veel verzorgende en hydraterende eigenschappen, na een paar weken gebruik lijkt mijn huid beter zonder foundation.'

Flair Beauty testteam: Liquid Minerals Foundation van Jane Iredale

Chef lifestyle Judith (36) is een beautyaddict sinds ze op haar 14de al stiekem het Estée Lauder-serum van haar moeder gebruikte. Ze test élke mascara en foundation die de redactie bereikt en gebruikt verder nagenoeg geen make-up, maar des te meer skincareproducten. Een verhoogde hartslag wordt bij haar vastgesteld wanneer ze een steengoed budgetproduct ontdekt.


Liquid Minerals Foundation van Jane Iredale: 8/10


Prijs/kwaliteit

Puur op basis van prijs zou ik zeggen: dit is een dure foundation. Maar de kwaliteit doet me toch besluiten: de prijs-kwaliteitsverhouding is zeker goed.

Geur/textuur

Je ruikt hier enkel ‘product’. Geen parfum, maar dat vind ik een pluspunt, in een foundation is dat nergens voor nodig. In geen enkel product trouwens, buiten een parfum, maar dit terzijde. De textuur is heel bijzonder: een serum met bolletjes met verschillende tinten. Hij heeft een lichtgewichtgevoel: je voelt hem niet op je huid liggen.

Pluspunten

Deze foundation is op basis van minerale poeders, dus heeft een hoge tolerantiegraad. Gevoelige of acne-onderhevige huidjes gaan hier heel blij mee zijn. Hij heeft ook veel verzorgende en hydraterende eigenschappen, na een paar weken gebruik lijkt mijn huid beter zonder foundation. De grootste plus vind ik het effect op je huid: supernaturel. Wat in veel advertenties wordt omschreven als een ‘tweede huid’, maakt deze foundation zeker waar. Minder zichtbare poriën en lijntjes (zeker rond mijn ogen) en een gelijkmatige teint zonder dat het lijkt of ik een fond-de-teintmasker op heb.

Minpunten

De dekking is niet extreem sterk. Wil je een full coverage, dan kies jij beter een meer dekkende foundation.

Het is en blijft een heel goede foundation, maar door zijn prijs niet toegankelijk voor iedereen.

Je moet weten hoe hem aan te brengen: goed inmasseren in je huid (of tussen je vingers) zodat de textuur mooi egaal wordt. Eens je dat onder de knie hebt (na één keer smeren, het is ook geen rocket science), heb je een mooi, naturel resultaat.

Zou ik het opnieuw kopen?

Absoluut. Hij lijkt mij trouwens de ideale zomerfoundation: hydraterend, fris en transparant met een extra glow die op een gebruinde huid volgens mij extra mooi uitkomt. Dan kan je hem trouwens op zich gebruiken en je dagverzorging skippen, want hij is op zich verzorgend genoeg. Wel een spf erover smeren, want dit zit er niet in.

Ik wilde deze foundation al langer testen. Toegegeven, vooral door zijn opvallende textuur met kleurbolletjes. Mijn eerdere ervaring met minerale foundations was met een poedervariant, maar ik hou persoonlijk toch meer van een smeerbare fond de teint. Deze komt in eerste instantie wat ‘raar’ uit het pompje. brokkelig, beter kan ik het niet omschrijven. Meteen denk ik aan een moussefoundation die ik jaren geleden testte, die op mijn huid een craquelé-effect had en ze enorm droog maakte. Deze is totaal anders: je smeert hem op je huid en moet hem iets langer dan bij andere foundation openwrijven, zodat de textuur volledig vloeibaar en daarna transparant lijkt te worden. Het effect is supernatuurlijk: je ziet niets op je huid liggen terwijl die toch véél egaler én lumineuzer is dan daarvoor, zonder te glimmen. De dekking is light to medium, volgens het persbericht, en dat klopt. Acnelittekens, zware couperose en hele donkere kringen zullen niet volledig uitgewist worden, maar ik vind dit alleen maar een voordeel. Je voelt en ziet ‘huid’ en niet ‘een huid met foundation op’.

Liquid Minerals Foundation – € 50 – Jane Iredale, www.janeiredale.com.

Lees meer beautyreviews:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '