Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

'Deze foundations van Jane Iredale zijn perfect als je last hebt van puistjes, meer nog, ik heb zelfs de indruk dat ze puistjes tegengaan.'

Flair Beauty testteam: Amazing Base Loose Mineral Powder van Jane Iredale

Elisabeth is beautyredactrice bij Flair, zweert bij gitzwarte eyeliner, smeert elke dag een vitamine C-product en is verslaafd aan exfoliërende maskertjes.


Amazing Base Loose Mineral Powder van Jane Iredale: 9/10


Prijs/kwaliteit

€ 49 aka een duur geval.

Geur/textuur

De Mineral Powder Foundations zijn losse poeders die je met een grote poederkwast en met strijkende bewegingen aanbrengt. In tegenstelling tot wat je zou verwachten, voelen ze vederlicht aan op de huid en kan je ze dekkend of minder dekkend aanbrengen, afhankelijk van de hoeveelheid die je gebruikt.

Pluspunten

Deze foundations van Jane Iredale zijn perfect als je last hebt van puistjes, meer nog, ik heb zelfs de indruk dat ze puistjes tegengaan. Ze geven een mooie satijnglans aan je huid en ze zijn ‘buildable’: je kan ze zo dekkend aanbrengen als je zelf wil, zonder dat ze een laagje leggen op je huid. Ze hebben veel lichte tinten in hun collectie, een plus voor mensen met een héél lichte huid. Ik gebruik de kleur ‘Ivory’.

Minpunten

Het aanbrengen vergt wat oefening. Niet alleen moet je voor het beste resultaat een primer gebruiken (ik gebruik er eentje met extra glow van Dior), je hebt ook de juiste tools nodig. Ik heb veel geprobeerd, maar een grote fluffy poederkwast werkt het best. Met strijkende bewegingen (geen draaiende dus, daar ging ik eerst in de fout) breng je de foundation aan op je huid. Nadat ik de foundation heb aangebracht, spray ik altijd nog een waternevel à la Evian/Uriage zodat de foundation zich mooi kan ‘hechten’.

Zou ik het opnieuw kopen?

Hoewel-ie redelijk duur is en niet de makkelijkste om aan te brengen, zou ik hem opnieuw kopen en zelfs aanraden.

Het aanbrengen is even zoeken, maar het eindresultaat is prachtig. Hij blijft trouwens de hele dag perfect op zijn plaats zitten.

Amazing Base Loose Mineral Powder – € 49 – Jane Iredale, www.parfuma.com.

Lees meer beautyreviews:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '