Home FASHION & BEAUTY Beauty Flair Beauty testteam: Accord Parfait Minéral Poudre Matifiante van L’Oréal

Flair Beauty testteam: Accord Parfait Minéral Poudre Matifiante van L’Oréal

'Ik ben onder de indruk van de egale finish die het poeder geeft, mijn huid ziet er flawless uit!'

Beautyvlogger Charlotte (25) heeft een onvoorwaardelijke liefde voor warme oogschaduwkleuren en voert een eeuwige zoektocht naar de meest ‘onzichtbare’ foundation. Ze heeft meer lipsticks dan kledingstukken en staat bij vriendinnen bekend als aanspreekpunt voor gratis beautyadvies.

Accord Parfait Minéral Poudre Matifiante: 9/10

Prijs/kwaliteit

Het is niet het goedkoopste gezichtspoeder dat je zal vinden bij de drogist, maar je krijgt voor die prijs wel een flink potje vol. Met zo’n transparant poeder kan je ongelofelijk lang verder (ik spreek uit ervaring), dus hier kom je – als je het alle dagen gebruikt – volgens mij wel een jaartje mee toe.

Textuur/geur

Het poeder is geurloos. De textuur is ongelofelijk fijn, en dat is net het belangrijkste aan een transparant poeder. Het egaliseert zonder dat je het ziet zitten op de huid. Een los poeder in een potje is doorgaans fijner van textuur dan een vast of compact poeder, en bovendien geeft het een natuurlijker effect.

Pluspunten

Ik breng het poeder bovenop mijn foundation aan, meer bepaald op de plaatsen waar mijn huid soms een beetje glimt. Dat zijn er niet veel, want ik heb een droge huid. Enkel mijn voorhoofd, kin en de huid onder mijn ogen (om mijn concealer te fixeren) krijgen een laagje poeder. Het product zorgt voor een instant mat effect, en dat zonder dat mijn huid er dof uitziet (volgens mij de belangrijkste vereiste voor een matterend poeder). Ik ben onder de indruk van de egale finish die het geeft, mijn huid ziet er flawless uit!

Minpunten

Het is een los poeder, en dat zou sommigen misschien kunnen afschrikken. Ik gebruik al jaren een los transparant poeder in een potje en wil niets anders meer. Maar als je voor de eerste keer een poeder gebruikt, is het misschien even uitzoeken hoeveel je precies nodig hebt en met welke make-upkwast je dat aanbrengt. Een grote fluffy kwast werkt trouwens het best voor mij.

Zou ik het opnieuw kopen?

Zeker!

Ik gebruik nooit foundation in poedervorm, omdat ik een erg droge huid heb. Wat ik wel dagelijks doe, is mijn vloeibare foundation en concealer in bepaalde zones fixeren met een transparant matterend poeder, zodat alles beter blijft zitten. Dat is bij dit poeder absoluut het geval. Aan het einde van de dag glimmen de zones die ik heb afgepoederd nog altijd niet. Ook de concealer die ik onder mijn ogen fixeerde, zit nog perfect op z’n plaats. Ik gebruikte al maandenlang een soortgelijk poeder van de parfumerie – dat uiteraard veel meer kost – maar dit potje is minstens even goed en wordt m’n nieuwe dagelijkse favoriet.

Accord Parfait Mineral – € 15,99 – L’Oréal, exclusief verkrijgbaar bij Di.

Lees meer beautyreviews:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.