Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© artem beliaikin via pexels

3. Voor je het beseft, zit je in de nieuwe collectie te kijken.

Deze 13 dingen gebeuren altijd tijdens de solden

Herlinde Matthys
Herlinde Matthys Webjournalist

De zomersolden zijn begonnen, en dat betekent dat je eindelijk dat ene (veel te dure) item dat al maandenlang op je wishlist staat met een fikse korting kan scoren. Deze 13 herkenbare situaties kom je steevast tegen op je koopjesjacht.

Niet je maat

Je ziet een zalig jurkje, maar helaas hangt jouw maat niet meer in de rekken. Je spot even later een leuk paar nieuwe sneakers, maar tot jouw grote spijt hebben ze enkel nog maatje 35. Grrr!

Vlekken

Na lang zoeken vind je eindelijk de ideale sweater in de juiste maat. Wanneer je in al je enthousiasme in het pashokje staat om je vondst aan te trekken, zie je dat er een gigantische foundation- of lippenstiftvlek op de kraag zit.

Nieuwe collectie

Je neust tussen de rekken met kortingen en voor je het beseft, zit je in de nieuwe collectie te kijken. Natuurlijk word je net daar op slag verliefd op een jas. Typisch...

Rommelhoop

Kledingwinkels kunnen natuurlijk niet alles netjes op kapstokken en in rekken hangen. Daarom staan er tal van tafels waarop ze T-shirts, broeken en sweaters mooi op maat en netjes opgevouwen uitstallen. Maar op een doordeweekse soldendag worden die na een uurtje jammer genoeg omgetoverd tot onoverzichtelijke bergen met kleren.

Ellenlange wachtrijen

De wachtrijen en -tijden voor de pashokjes zijn in de soldenperiode steevast enorm lang. Plan je shopdagje dus misschien best tijdens de week in en anders: geduld is een schone deugd.

Passen in winkel

Om het voorgaande te vermijden, plaatsen we ons vaak strategisch in een hoekje om in de winkel zelf dat rokje boven onze broek of die pull boven onze T-shirt te passen. Tot grote frustratie van de winkelbediendes. En onszelf, want probeer dat strakke rokje maar eens over die jeansbroek te krijgen!

Nood aan een rekenmachine

30 % van € 89 of 70 % van € 44. Aaargh! Je hoofdrekenskills zitten plots heel ver weg. Gelukkig is er de smartphone om uit te rekenen wat voor koopje je op de kop kan tikken.

Fake soldenprijs

De bedoeling van solden is dat je iets met een fikse korting kan scoren. Helaas hanteren sommige winkels een sluw trucje waarin de soldenprijs eigenlijk duurder is dan de originele prijs. Dat is altijd even schrikken als je het prijsticketje onder het nieuwe etiketje controleert...

Maximaal 3 stuks

Je staat na – zonder overdrijven – een halfuur buiten aanschuiven eindelijk in het pashokje. Je hebt een berg kledij op je arm omdat je niet nóg eens zo veel tijd wil verliezen met terugkeren. Helaas mag je slechts drie stuks meenemen in de kleedkamer. FML!

Miskoop

Het is heel verleidelijk om 50 % tot zelfs 80 % minder te betalen voor een item. Maar eenmaal thuis en terug in de realiteit besef je dat je die fluoroze glitterjas misschien toch niet zo vaak zal aantrekken. Wil je dit vermijden? Moderedactrice Chloë geeft vijf goede tips!

Trop is te veel

Je koopt altijd te veel. Je legt jezelf nochtans op voorhand een strikt budget op en je bent vastberaden om daar geen eurocent over te gaan, maar eenmaal in de winkelstraat komt er plots heel wat speling op die limiet.

Lijstje

Je deed je huiswerk en je bent beter voorbereid dan je ooit was op gelijk welk examen. Je hebt zelfs een lijstje bij je van wat je nodig hebt. Toch kom je na een dagje soldenshoppen thuis met – in het beste geval – slechts één of twee zaken die effectief op die wishlist stonden. Oeps!

Te laat

Je hebt je oog op een prachtig stuk laten vallen, maar net wanneer je die handtas wil nemen, grist iemand anders ze voor je neus weg.

Gifs via ©  Giphy

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '