https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
©  © Getty

Teddy liep al op de catwalk voor talloze grote modehuizen waaronder Louis Vuitton, Gucci en Dior.

Chanel laat voor het eerst een transgendermodel in haar beautycampagne schitteren

Chloë Foubert

Nadat Victoria’s Secret begin deze maand bekend maakte voor het eerst met een transgendermodel samen te werken, is het nu de beurt aan Chanel. Het is niemand minder dan de Amerikaanse Theodora Quinlivan, ofte Teddy, die het nieuwe gezicht wordt van Chanel Beauty


‘Ik merk dat ik niet meer huil als ik triest ben, maar is het niet gek hoe we tranen laten op momenten van triomf? Dit was zo’n triomfantelijk huilmoment voor mij’, begint Teddy het erg emotionele bericht dat ze bij de eerste beelden van haar beautycampagne op Instagram plaatst. Het 25-jarige model én nieuwste gezicht van Chanel Beauty beschrijft verder hoe haar leven een heuse strijd was: van kinderen die haar met de dood bedreigden tot haar eigen vader die haar sloeg en voor ‘flikker’ uitmaakte. Dat ze nu met zo’n iconische huis als Chanel kan samenwerken, beschouwt Teddy dan ook als een ware overwinning. Een job die ze meer dan ooit verdient, en dat kunnen haar volgers alleen maar beamen.

Niet aan haar proefstuk toe


In het campagnefilmpje dat ze op Instagram plaatste, zien we hoe Teddy een glowy look creëert met een bronzer, een zwarte mascara en een rode lipstick als final touch. Schuw voor de camera is ze totaal niet, maar dat is geen verrassing. Teddy is namelijk een bekend gezicht op de catwalk tijdens de Fashion Weeks. Zo liep ze al mee in modeshows van Louis VuittonGucciSaint Laurent, Dior en Chloé alsook Chanel.

Het is trouwens tijdens New York Fashion Week dat Teddy twee jaar geleden publiekelijk ‘uit de kast kwam’. Vlak voordat ze in de show van Marc Jacobs zou meelopen. Een bekendmaking die voor heel wat mensen als een verrassing kwam, aangezien ze al jaren als vrouwelijk model werkte. Sindsdien is Teddy een rolmodel voor heel wat transgenders en komt ze ook op tegen de anti-transagenda van Trump.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content