Home FASHION & BEAUTY Fashion EINDELIJK: Victoria’s Secret werkt voor de allereerste keer samen met een transgendermodel

EINDELIJK: Victoria’s Secret werkt voor de allereerste keer samen met een transgendermodel

Het begin van een broodnodige mentaliteitsverandering?

© Getty

Dat Victoria’s Secret niet bepaald bekend staat om het vieren van diversiteit, hoeven we je vast niet meer te vertellen. Na heel wat kritiek gooit het populaire lingeriemerk het nu (eindelijk!) over een andere boeg. Jawel, in hun nieuwe campagne zal voor het eerst een transgendermodel schitteren…

Van winkels die sluiten tot rampzalige kijkcijfers én een show die misschien zelfs niet meer doorgaat: het zat Victoria’s Secret de laatste tijd absoluut niet mee. Hét probleem? De oubollige visie van het populaire lingeriemerk én de ongeziene uitspraken van zijn Chief Marketing Officer Ed Razek. Terwijl talloze modemerken namelijk meer dan ooit diversiteit vieren, flaneerden er tijdens de laatste VS-show nog steeds flinterdunne modellen over de catwalk. En als er dan al eens een ‘plus-angel’ te zien was, bleek het meisje gewoon een maatje 36 te hebben.

Daarenboven meldde Chief Marketing Officer Ed Razek recent in een interview met Vogue nooit een transgendermodel te zullen casten. Waarom? Omdat de show nu eenmaal een fantasie moest uitstralen. Wansmakelijke uitspraken die Victoria’s Secret nog meer naar de afgrond duwden.

Eerste stap in de goede richting?

Een mentaliteitsverandering was dus wel broodnodig, en Victoria’s Secret lijkt nu een eerste stap in de goede richting te hebben gezet met het casten van een transgendermodel. Het is de Braziliaanse Valentina Sampaio die dit weekend een foto op Instagram postte waarbij ze backstage bij een fotoshoot te zien is. Dankzij haar caption wordt meteen duidelijk dat ze in de nieuwe PINK-campagne zal schitteren. Dat is de lijn die zich voornamelijk op jonge meisjes richt. De 22-jarige schitterde twee jaar geleden als eerste transgendermodel op de cover van de Franse Vogue en ziet nu opnieuw een droom in vervulling gaan. Of het een oprechte keuze van Victoria’s Secret is of een poging om hun naam te zuiveren, blijft echter de vraag.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.