Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© De Bijenkorf / Anke Desmet

‘Voor sommige huidjes kan scrubben te agressief zijn. Daarom raad ik eerder een chemische exfoliant aan’, aldus beautyredactrice Charlotte.

BEAUTY VOOR BEGINNERS: ‘Wat werkt echt tegen zwarte puntjes en mee-eters?’

Zit jij met de handen in het haar bij het horen van termen als ‘cleanser’ en ‘exfoliëren’? Dan ben je vast net zo’n beautydummy als onze gastredactrice Maaike van Thomas More Hogeschool. Zij schakelde de hulp van beautyredactrice Charlotte in en legde haar de twaalf vaakst gestelde vragen voor.

Beautyredactrice Charlotte: ‘Bij zwarte puntjes en mee-eters is het belangrijk om wekelijks te exfoliëren. Je kan een fysieke óf chemische exfoliant gebruiken. De fysieke exfoliant is een scrub. Die bevat grove scrubdeeltjes die helpen om dode huidcellen letterlijk weg te schrobben. Voor sommige huidjes kan dat te agressief zijn, en door de wrijving kan de talgproductie aangewakkerd worden en kunnen zelfs meer puistjes de kop opsteken. Daarom raad ik eerder een chemische exfoliant aan, een soort peeling die je gedurende een bepaalde tijd op je gezicht laat en daarna afspoelt. Hij verwijdert dode huidcellen, maar doet dat door zijn ingrediënten, en niet door korrels. Je huid zal in dat geval meer glanzen en je zal minder kans hebben op zwarte puntjes en mee-eters.’

Clarity Acid Peel van Pixi

Clarity Acid Peel van Pixi

Clarity Acid Peel van Pixi

€ 26  –  Pixi

‘Clarity Acid Peel is een exfoliërende gel die je 2 minuten laat inwerken en daarna afspoelt.’

Shop hier
Tekst: Maaike Huegaerts m.m.v. Charlotte De Loose

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '