Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Bol.com / Anke Desmet

'We onderscheiden vier huidtypes', weet beautyredactrice Charlotte. 'De vette, droge, gecombineerde en gewone huid.'

BEAUTY VOOR BEGINNERS: ‘Hoe achterhaal ik mijn huidtype?’

Zit jij met de handen in het haar bij het horen van termen als ‘cleanser’ en ‘exfoliëren’? Dan ben je vast net zo’n beautydummy als onze gastredactrice Maaike van Thomas More Hogeschool. Zij schakelde de hulp van beautyredactrice Charlotte in en legde haar de twaalf vaakst gestelde vragen voor.

Beautyredactrice Charlotte: ‘Om je huidtype te weten te komen, moet je eerst je huid schoonmaken met een reinigingsproduct voor het gezicht en lauw water. Dat doe je het best met een milde cleanser, bijvoorbeeld die van CeraVe bij de budgettoppers. Daarna smeer je twintig tot dertig minuten niets op je huid.’

Om je huidtype te weten te komen, moet je eerst je gezicht reinigen. Smeer daarna twintig tot dertig minuten niets op je huid.
Beautyredactrice Charlotte

Beautyredactrice Charlotte

‘Je kan vier dingen opmerken. Glimt je huid en zijn er zichtbare poriën, puistjes of mee-eters? Dan heb je een vettere huid. Een droge huid daarentegen voelt trekkerig aan en vertoont meestal geen verstopte of zichtbare poriën. Als je T-zone (je voorhoofd, neus en kin) vet is, maar de rest van je gezicht normaal of droog oogt, heb je een gecombineerde huid. Tot slot is er de gewone huidstructuur. Daarbij valt niets specifieks op, want die voelt na dat halfuurtje nog best comfortabel.’

Hydrating Cleanser van CeraVe

Hydrating Cleanser van CeraVe

Hydrating Cleanser van CeraVe

€ 8,40  –  CeraVe

De hydraterende reinigingscrème van CeraVe is een zachte reiniger, die door de aanwezigheid van ceramiden zorgt voor een versterking van de huidbarrière.

Shop hier
Tekst: Maaike Huegaerts m.m.v. Charlotte De Loose

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '