Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Ideaal om vlekken of hardnekkige restjes weg te krijgen.

Zelfbruiner verwijderen? Probeer deze handige trucjes eens

Het voordeel van zelfbruiner is dat je in enkele uren tijd een zomers en veilig kleurtje hebt. Het nadeel is dat dat kleurtje na een kleine week weer verdwijnt en dan kunnen er wat bruine restjes achterblijven. We geven je enkele tips om die vlotter weg te krijgen.

1. Gebruik een tan remover

Vrijwel elk merk dat zelfbruiner verkoopt heeft ook een self tan remover in het gamma. Dat is een product op basis van fruitzuren die de bovenste (dode) huidlaag helpt te verwijderen. Zo’n product moet je meestal aanbrengen op een droge huid, een vijftal minuten laten inwerken en vervolgens afspoelen onder de douche.

Tan Remover – € 16,90 – St. Tropez, shop hier.

2. Smeer een lichaamsolie

De grootste vijanden van je zelfbruiner zijn lichaamsoliën en bodylotions met paraffine, minerale olie of ureum. Al deze ingrediënten lossen je kleurtje op waardoor het sneller verdwijnt. Als je je kleurtje zo lang mogelijk wil behouden gebruik je ze dus beter niet voor en na het zelfbruinen. Maar als je zelfbruinervlekken wil verwijderen, kunnen ze dus wél van pas komen.

Onze favoriete hack? Smeer je van top tot teen in met babyolie van bijvoorbeeld Zwitsal of Nivea, laat dit een halfuurtje inwerken en ga vervolgens onder de douche. Als je dan nog eens met een scrubhandschoen over je vochtige huid gaat zie je die laatste restjes zelfbruiner zo verdwijnen.

3. Scrubben (met een handschoen)

Je kan een lichaamsscrub gebruiken, maar een scrubhandschoen, loofah of badspons schrobt toch nog wat grondiger. Ga wel zachtjes te werk zodat je je huid niet irriteert. Maak cirkelvormige bewegingen en schrob liever wat zachter en langer dan kort en te hard.

4. Neem een warm bad

Waren de bovenstaande trucjes toch nog geen succes? Dan kan je nog altijd een halfuurtje weken in een warm bad. Als je daarna even met de scrubhandschoen over je huid gaat zal je kleurtje er veel vlotter afgaan. Een andere optie is gaan zwemmen in een zwembad met chloor, dat verbleekt je kleurtje ook meteen.

Beautyredactrice Charlotte is al jarenlang fan van zelfbruiner. Hier deelt ze haar ultieme tips voor een egaal en naturel kleurtje.

Zelfbruiner verwijderen van je handen?

De kans is groot dat je weleens vlekken op je handen hebt als je regelmatig zelfbruiner gebruikt. It happens to the best of us. Een vers laagje zelfbruiner wegkrijgen is altijd moeilijker dan een kleurtje van een paar dagen oud. Hiervoor gebruik je best een self tan remover of een chemische exfoliant voor je gelaat, bijvoorbeeld met glycolzuur of salicylzuur.

Doe een beetje product op een wattenschijfje en ga hiermee over je handen. Je zal de vlekken niet meteen kunnen wegvegen maar de kleur zal wel veel sneller vervagen als je dit dagelijks herhaalt. Hou er wel rekening mee dat dit je huid wat kan uitdrogen, dus verzorg ze daarna met een hydraterende crème.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '