Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Mikhail Nilov via Pexels

7. Gij zult starten met een mousse.

Dit zijn de 10 self-tangeboden van beautyredactrice Charlotte

We houden van de zon, maar uren liggen bakken is geen goed idee. Gelukkig bestaan er fantastische producten die je in een paar uur een zomerse teint geven. Met deze 10 self-tangeboden van beautyredactrice Charlotte ga jij met een kleurtje de zomer in.

Gij zult exfoliëren

Bereid je huid van top tot teen voor met een scrub, scrubhandschoen of chemische exfoliant om dode huidcellen te verwijderen en je huid te egaliseren. Dat doe je het liefst de dag voor je gaat zelfbruinen.

Gij zult hydrateren

Zelfbruiner breng je het liefst aan op een schone, droge – maar ook niet té droge – huid. Op plekjes die extreem droog kunnen zijn, zoals je ellebogen, knieën en enkels, breng je zelfs best eerst een beetje bodylotion aan. Anders zal het product daar te veel vasthechten, waardoor die delen bruiner worden dan de rest

Gij zult een handschoen aandoen

Gebruik altijd een self-tan-handschoen om zelfbruiner aan te brengen op je lichaam. Zo zorg je ervoor dat het product mooi verdeelt en je een gelijkmatig resultaat krijgt, zonder strepen. Bovendien maak je zo je handen niet vuil.

Gij zult blijven smeren

Je kleurtje zo lang mogelijk behouden doe je door dagelijks te hydrateren. Let op: gebruik geen bodylotion die urea, (minerale) oliën of paraffi ne bevat. Die laten je teint sneller verdwijnen.

Gij zult eindigen met uw handen

Eindig altijd met de rug van je handen. Gebruik daarvoor het restje van het product dat nog op de handschoen zit. Zo worden ze niet té bruin. Maak een klauw en ga zachtjes over en tussen je vingers.

Gij zult losse kleding dragen

Wacht vijf à tien minuten om je aan te kleden nadat je zelfbruiner hebt aangebracht. Draag losse kleding. Voelt je huid nog plakkerig aan? Versnel het droogproces met de haardroger. Zitten er bruine vlekken op je beddengoed? Die verdwijnen in de was!

Gij zult starten met een mousse

Ben je een tanning virgin? Kies dan voor een mousse met een tintje. De textuur van zo’n mousse kan je heel vlot verdelen en veroorzaakt minder snel strepen. Dankzij de bronzer die erin zit, kan je meteen zien of het product gelijkmatig is aangebracht.

Tip van beautyredactrice Charlotte: de Glow Clear Self Tanning Mousse van Isle of Paradise voor alle huidtinten.

Gij zult de juiste tint kiezen

Zelfbruiner bestaat meestal in een lichte, medium of donkere versie. Kies niet meteen voor een te donkere tint, want dan krijg je een onnatuurlijk resultaat. Let op de ondertoon: een zelfbruiner met een oranje ondertoon zal een warm resultaat geven, terwijl eentje met een olijfkleurige ondertoon een neutralere teint geeft. Ook bij donkere huidskleuren kan zelfbruiner een mooi resultaat opleveren: je teint wordt egaler, pigmentvlekken vallen minder hard op en je krijgt een golden glow.

Gij zult voorzichtig zijn met uw gezicht

Een zelfbruiner voor je lichaam is niet altijd geschikt voor je gelaat, zeker niet als je een (acne)gevoelige huid hebt. Voor je gezicht gebruik je beter zelfbruinerdruppels. Die kan je toevoegen aan je vertrouwde dagof nachtcrème. Was daarna altijd nog eens je handen.

Tip van beautyredactrice Charlotte: de Tanning Beautifying Drops voor maar € 9,99 in Kruidvat.

Gij zult niet te gierig zijn

Durf genoeg product te gebruiken. Zo krijg je een mooi, egaal resultaat. Je zal de eerste keer misschien wat zuiniger willen zijn omdat je geen te opvallend effect wil. Maar als je te weinig product gebruikt, loop je meer kans op strepen.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '