Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Pexels

Weet jij ook hoeveel zonnecrème je op elk lichaamsdeel moet smeren?

Drie lichaamsdelen die je altijd vergeet te beschermen tegen de zon

Ysaline Pollet
Ysaline Pollet Webjournalist

Ondanks alle aanbevelingen omtrent zonnebescherming, vergeten Belgen nog te vaak om zich te beschermen tegen blootstelling van de zon. En daarbij worden er vooral drie lichaamsdelen in het bijzonder overgeslagen…

Afgelopen zaterdag kregen we al een voorproefje van het mooie weer en ook dit weekend wordt het twintig graden. Maar het is niet omdat de zon nog niet volop schijnt en ons doet bakken dat je je niet even goed moet beschermen als tijdens de zomer. Volgens een studie uitgevoerd door Kruidvat en Ivox bij duizend Belgen beschermt helaas slechts één op de drie van hen hun huid tijdens zonnig weer buiten het seizoen.

Nochtans is negen op de tien Belgen zich bewust van de risico’s – huidkanker, huidveroudering en huidverbranding – die onvoldoende smeren met zich meebrengt. Het is niet omdat de zonnestralen zacht en aangenaam aanvoelen, dat de zon geen schade kan aanrichten. Meer nog: huidkanker is de meest voorkomende kanker wereldwijd en in België. En dat is niet gek, want uit het onderzoek blijkt dat 98 % van de Belgen weleens zonnecrème vergeet te smeren, vooral tijdens het winkelen of het doen van een terrasje.

Van oren tot voetzolen

Maar ook wie wél smeert, kan het nóg beter doen. Uit het onderzoek blijkt namelijk ook dat er bij het smeren altijd enkele zones vergeten worden, en dan voornamelijk plekken waar de huid gevoelig is: 60 % vergeet de voetzolen te beschermen, 45 % de oren en 39 % de knieholtes.

Zes op de tien Belgen gebruiken bij het smeren ook te weinig zonnecrème. Wat is nu de perfecte hoeveelheid om je zo goed mogelijk tegen de zon te beschermen? Volgens dermatologen moet je ongeveer vier theelepels zonnecrème op je armen en benen aanbrengen, een halve theelepel op het gezicht en twee op de rest van het lichaam. Opgelet: herhaal dit ook altijd na het zwemmen of twee à drie uur na het smeren.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '