Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Pexels

Hét geheim voor een glowy teint? De peeling!

Van voordelen tot het gebruik: alles wat je wil weten over een peeling

Een zijdezachte, glowy huid in een flesje – beter kunnen we het niet omschrijven. Een peeling op basis van zuren is hét trendproduct in beautyland. Wij kunnen (en willen) het niet meer wegdenken uit onze badkamer. Maar wat is het? En hoe gebruik je het? En wat zijn de voordelen? We leggen het je allemaal uit!

Vroeger was een peeling iets wat je misschien af en toe eens in het schoonheidsinstituut liet uitvoeren als boost voor je huid. Maar de laatste jaren zijn er veel producten uitgekomen om thuis je huid te exfoliëren.

Wat is het?

Een peeling is een zuiverend product op basis van zuren dat intensief inwerkt op de bovenste huidlaag. Je huid scheidt van nature dode huidcellen af, maar die kunnen op de huid achterblijven. Bovendien verloopt dat hele proces ook steeds moeizamer naarmate je ouder wordt, met als resultaat dat je huid doffer wordt, lijntjes zichtbaarder worden en je meer kans op verstopte poriën krijgt. Een peeling op basis van zuren exfolieert. Dat wil zeggen dat die dode huidcellen verwijdert en de huid zuivert. Ze ziet er meteen na het gebruiken frisser uit, voelt zachter aan en krijgt een egalere teint en natuurlijke glow.

Wat is het niet?

Het is geen scrub met schurende deeltjes die je huid kunnen beschadigen en ook geen peel-off-masker waarbij je je huid lijkt mee te trekken.

Voordelen?

  • Je huid krijgt zo’n opvallende glow dat je geen highlighter (of misschien zelfs geen andere make-up) meer nodig hebt.
  • Je loopt minder kans op puistjes, zwarte puntjes en andere onzuiverheden.
  • Je krijgt een egalere teint (en het helpt tegen hyperpigmentatie).
  • Je huid voelt veel zachter en krijgt een gladdere textuur.
  • Fijne lijntjes en rimpels worden minder zichtbaar.
  • Je krijgt een schoon canvas, waardoor de rest van je skincare beter kan inwerken.

Wanneer gebruik je het?

Exfoliëren doe je altijd op een schone huid, dus nadat je je huid hebt gereinigd met water en een cleanser. Na het exfoliëren breng je de rest van je skincare (serum en dag- of nachtcrème) aan. Skip die stap niet, want na het exfoliëren heeft je huid extra veel nood aan hydratatie en verzorging. Bepaalde peelings kunnen je huid ook gevoeliger maken voor de zon, dus smeer ’s morgens ook zeker een crème met zonnefilter.

Hoe breng je het aan?

Sommige peelings laat je even inwerken en spoel je daarna af, andere laat je gewoon op de huid zitten. Vaak moet je dan wel even wachten voor je de rest van je skincare aanbrengt, omdat een exfoliant een bepaalde pH-waarde moet hebben om goed te kunnen functioneren. Sommige peelings gebruik je best ’s avonds omdat ze je huid gevoeliger maken voor uv-stralen. Check zeker de bijsluiter!

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '