Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Faruk Tokluoğlu, Unsplash

Onze lippen durven we weleens vergeten als we ons insmeren. Hoe erg is dat?

Moet ik ook SPF dragen op mijn lippen?

Er zijn een aantal plekjes die we meestal vergeten als we ons insmeren met zonnebescherming. Eentje daarvan zijn onze lippen. Of het echt nodig is om SPF te dragen op je lippen? Volgens dermatologen is het antwoord volmondig ‘ja’.

Je lippen en de huid rondom zijn heel dun en gevoelig en kunnen dus best snel verbranden. Je lippen worden dan rood, droog en geïrriteerd. Er kunnen soms zelfs blaasjes en zwelling ontstaan. Vooral gevoelige lippen kunnen door de zon snel geïrriteerd raken.

Permanente schade

Je lippen zijn net als de rest van je gelaat ook vatbaar voor hyperpigmentatie en huidkanker. Daarnaast is je liprand en de huid rondom een zone die sneller veroudert door de invloed van de zon, dus hoe beter je je lippen beschermt, hoe minder kans op lijntjes.

Ook onze hoofdhuid slaan we vaak over. Dankzij deze handige hack kan je ze toch makkelijk beschermen.

Kan ik mijn lippen dan gewoon insmeren met zonnecrème?

Nee, dat raden we niet aan. Waarom niet? Het voelt niet fijn, smaakt vies en bovendien is zonnecrème niet gemaakt om in je mond terecht te komen. En nog een betere reden: er bestaan gewoon tal van fijne lippenbalsems met SPF die bovendien je lippen ook heel goed verzorgen.

Net zoals voor je huid kies je liefst een product met factor SPF30 of meer. Een zonnecrème breng je om de twee à drie uur opnieuw aan, dus in theorie geldt hetzelfde voor je beschermende lippenbalsem. Alleen lik je geregeld aan je lippen en drink en eet je tussendoor, waardoor het product sneller verdwijnt. Zodra je het product niet meer voelt zitten op je lippen is het dus waarschijnlijk tijd om opnieuw een laagje aan te brengen.

Onze favorieten

Anthelios Stick Lèvres SPF50+

Anthelios Stick Lèvres SPF50+

Anthelios Stick Lèvres SPF50+

€ 9,56  –  La Roche Posay

Shop hier

Protective Lip Balm SPF30

Protective Lip Balm SPF30

Protective Lip Balm SPF30

€ 17  –  Aesop

Shop hier

Anti-Aging Lip Gloss SPF40

Anti-Aging Lip Gloss SPF40

Anti-Aging Lip Gloss SPF40

€ 22,10  –  Paula’s Choice

Shop hier

LipDrink SPF15

LipDrink SPF15

LipDrink SPF15

€ 19  –  jane iredale

Shop hier

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '