Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Na een online test koop je de producten die het beste bij jou passen.

Een verzorgingsgamma op maat van Routinely: ‘Dit is precies hoe ik mijn beautyproducten wil: no-nonsense, clean én efficiënt’

Hoofdredacteur Eva (43) is een echte beautyfreak. Met make-up is ze niet zo handig, maar ze is wél altijd op zoek naar het beste nieuwe serum of de beste nieuwe behandeling om haar huid er beter te laten uitzien. Ze is geen fan van de no pain, no gain-aanpak, beauty mag ook fun, mooi en leuk zijn.

Eva smeerde drie maanden trouw het nieuwe verzorgingsgamma van Routinely, een nieuwe start-up met genderneutrale serumsets die je na een test op maat kan bestellen. Zo krijg je precies de routine die je huid op dat moment nodig heeft.

Routinely serumset op maat: 8/10

Waarom beauty op maat?

Bij de lancering van het merk zat ik tijdens de lunch naast Head of Product Development Romy De Vries. Nog los van het feit dat ze zelf een ongelofelijk gezonde naturelle huid heeft, was het vooral het gesprek dat me overtuigde om te gaan testen. Het merk is opgericht door mensen die op een erg nuchtere manier met skincare bezig zijn en die beseffen dat niet iedereen het nieuwste it-ingrediënt goed zal verdragen. Iedere huid heeft zijn noden en die veranderen ook nog een paar keer per jaar. De online test die je op de site kan doen is grondig en geeft alvast een goed beeld van wat je nodig zou hebben. Heb je écht heel ernstige huidproblemen, dan ga je best eerst nog eens langs een dermatoloog.

Pluspunten

Ik ken mijn huid al goed na jaren beauty editor te zijn en vele huidtesten te hebben ondergaan. Ik heb een gemengde huid, af en toe wat last van talg en vooral veel roodheid in de winter omwille van couperose. Ik ben dus erg tevreden met de serums die me worden voorgesteld:

  • the hydrator met hyaluronzuur voor een shot hydratatie
  • the wellness shot met bakuchiol om op veroudering te werken
  • the healer met een kalmerend plantenextract tegen roodheid
  • een oogserum
  • een peeling voor 1 keer in de week
  • the Sunday exfoliating serum om de huid egaler te maken

Geen retinol dus, hoe goed dat ook werkt, maar mijn huid reageert er nooit positief op. Behalve het nogal krachtige peelende serum, denk ik dat alles wel geschikt is voor mijn huid. Het hydraterende serum was mijn favoriet. Het gaf mijn huid echt een zachter gevoel en verminderde de gevoeligheid, alsof mijn huid de winter beter aankon. Het kalmerende serum was fijn ’s avonds, maar ik had er nog een nachtcrème over nodig. De antiverouderingen doseerde ik wat spaarzamer en gebruikte ik om de andere dag.

Minpunten

  • De set vind ik iets te uitgebreid voor de eerste keer. Ik ben gestart met een serum ’s morgens en ’s avonds, want twee over elkaar vind ik wat veel.
  • De exfoliant is te sterk en geeft me een prikkende huid in de winter, waardoor de irritatie op mijn wangen en rond mijn neus wat erger wordt. Romy had me hier al voor gewaarschuwd, dus ik hou die voor later in de lente.
  • Het oogserum heb ik nog niet vaak gebruikt. Ik lijk het leuker te vinden om een oogcrème in te masseren of een verkoelende stick ’s morgens te gebruiken om mijn wallen te verminderen.

Prijs/kwaliteit

Ik vind de prijs € 29,99 erg schappelijk voor een krachtig serum. Je hebt van een serum maar weinig nodig en je doet met één flesje drie maanden of meer (het serum dat ik het meest gebruikte is op, de rest nog niet). Ze zijn erg efficiënt dus je hebt er enkel nog een goedkope hydraterende crème en/of zonnefilter bij nodig.

Blijver?

Ja! Ik bestel sowieso het hydraterend serum opnieuw en ga ook eens de antioxidant testen als de temperaturen weer wat stijgen.

Routinely-serums bestel je online na een test, ze kosten € 29,90 per stuk. Alle info vind je op routinely.com.

Meer Flair Beauty Testteams:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '