Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Arturo Rivera via Unsplash

Summer hair, do care!

Met deze 14 tips blijven je make-up en kapsel overeind in zee en zwembad

Geen betere manier om een hete zomerdag door te brengen dan bij het zwembad, aan zee of in een waterpark. Met deze tips bescherm jij je huid, haar en nagels tegen water én blijft je make-up on point.

Skincare

Het klinkt misschien onlogisch, maar water droogt je huid uit, zeker als het om zwembad- of zeewater gaat. Hydratatie is daarom een must. Breng een hydraterend serum aan (bijvoorbeeld met hyaluronzuur) en daarbovenop een zonnecrème met beschermingsfactor 50.

Waterproof zonnecrème

Transparent Spray Wet Skin kan je aanbrengen op een natte huid en is beter bestand tegen water. Hou er wel rekening mee dat geen enkele zonnecrème écht waterproof is, wat er ook op de verpakking staat. Hoe langer je in het water zit, hoe minder effectief de filter wordt. Dus zodra je uit het water komt, moet je altijd opnieuw zonnebescherming aanbrengen.

Zodra je uit het water komt, moet je altijd opnieuw zonnebescherming aanbrengen.

Plaatselijk camoufleren

Natural skin is in. Skip die ultradekkende foundation en camoufleer kleine imperfecties plaatselijk met een waterproof concealer. Bye Bye Under Eye Concealer is bedoeld om donkere kringen rond de ogen te camoufleren, maar je kan hem ook op andere plekjes gebruiken. Bovendien is hij waterproof.

Stain alive

Gebruik een lip en cheek stain om je wangen en lippen kleur te geven. Je voelt die niet zitten en de kleur blijft veel langer dan bij een gewone blush en lipstick.

Afpoederen

Wil je nóg meer garantie dat je basis langer blijft zitten, dan is afpoederen een must. Gebruik daarvoor een transparant, los poeder. Daarmee kan je zowel concealer als crèmeblush of cheek stain fixeren.

Finishing touch

Werk je look af met een setting spray. Die zorgt ervoor dat je make-up beter vasthecht en je look ongeacht de omstandigheden intact blijft.

Skip de wing

Eyeliner is altijd een risico op een zweterige en misschien natte dag. Skip die opvallende wing, want de kans is groot dat het puntje na enkele uren al verdwenen is. Wil je je ogen toch extra aanzetten, gebruik dan een waterproof eyeliner om een héél fijn lijntje tegen de bovenste wimperrand te tekenen. Je ziet het bijna niet, maar het versterkt je blik.

Oogschaduw

Wil je een kleurtje op je oogleden, gebruik daar dan een waterproof oogschaduwstick in plaats van een poeder voor. Die eerste hecht zich veel beter aan je huid en vervaagt minder snel.

Is je favoriete mascara niet waterproof? Gebruik dan een topcoat die ’m waterbestendig maakt.

Mascara

Als er één stap is die je liever niet overslaat, is het mascara aanbrengen. En dan liefst een waterproof versie, natuurlijk. Er bestaat trouwens ook zoiets als een waterproof topcoat die je over je favoriete mascara kan aanbrengen om hem waterbestendig te maken.

Brows

Tattoo Brow 36H is een langhoudend wenkbrauwpotlood dat ervoor zorgt dat je brows er ook na het zwemmen nog prima uitzien.

Niet wrijven

Dep je gezicht en ogen voorzichtig droog met een droge handdoek als je uit het water komt. En vooral: niet wrijven!

Hoe verwijderen?

Gebruik een make-upremover op oliebasis om waterproof make-up te verwijderen. Dat gaat vlot en je hebt minder kans dat je ogen of huid geïrriteerd raken. Kies voor een oliereiniger, een reinigingsbalsem of een biphase make-upremover.

Je nagels worden broos en breekbaar als je lang in het water zit, dus zorg dat ze gevoed worden.

Nagels

Je nagels kunnen broos en breekbaar worden als je lang in het water zit. Je kan vooraf een nagelversterker aanbrengen, maar het nadeel is dat die gelig kan worden door de zon. Deze handige The Nail Care Pen kan je gewoon in je handtas stoppen om je nagels tussendoor even te voeden.

Summer hair, do care

Los haar is een no-go als je gaat zwemmen, want het kan alleen maar in de knoop raken en tegen je gezicht kleven. Kies liever voor een leuk vlechtkapsel of een strak dotje. Breng voor het vlechten of opsteken flink wat beschermende haarolie aan. Zo zijn je lokken de hele dag lang gevoed en beschermd tegen de zon en het water.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '