Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

We delen de meest gemaakte fouten, zodat jij ze niet hoeft te maken.

7 dingen die je beter niet doet als je zelfbruiner gebruikt

Van top tot teen een mooi gelijkmatig kleurtje met zelfbruiner? Dat is vooral véél trial en error. Wij leerden uit onze fouten en zetten ze hier op een rijtje, zodat jij ze niet hoeft te maken.

1. Sporten

Je zal merken dat je kleurtje sneller vervaagt op de plaatsen waar je meer transpireert, bijvoorbeeld onder je oksels, in vouw van je armen en in je knieholtes. Als je regelmatig sport moet je er dus rekening mee houden dat je kleur op sommige plaatsen sneller zal vervagen. Breng ook nooit zelfbruiner aan net voor je gaat sporten, want dan krijg je sowieso vlekken.

2. Zwemmen of in bad gaan

Hoe langer je in het water zit, hoe meer je kleur vervaagt. Zeker in een zwembad met chloor of zout water. Zelfbruiner aanbrengen voor je op reis gaat kan dus fijn zijn om de eerste dagen al een kleurtje te hebben, maar hou er rekening mee dat het snel zal vervagen zodra je een duik neemt in het zwembad.

Krijg je de laatste restjes zelfbruiner moeilijk weg, dan is in bad gaan wél een goed idee. Deze en nog meer handige tips om je zelfbruiner te verwijderen lees je hier.

3. De afwas doen

Heb je zelfbruiner aangebracht op je handen, stop ze dan niet meteen daarna in het afwaswater want dan zal er niet veel van je kleurtje overblijven. Gebruik handschoenen of breng je zelfbruiner aan net voor je gaat slapen, zodat je handen zeker niet meer in contact komen met water.

4. Strakke kleding dragen

Nadat je een spray tan hebt laten doen of jezelf helemaal hebt ingesmeerd met zelfbruiner, draag je de eerstvolgende uren liefst losse kledij. Hoe meer wrijving, hoe meer kans dat je een vlekkerig resultaat krijgt. Maar ook de dagen nadien is het een goed idee om strakke kleding te vermijden, om te voorkomen dat je kleurtje sneller vervaagt op bepaalde plaatsen.

5. Een ruwe handdoek gebruiken

Deze tip leunt aan bij de tip hierboven, want een ruwe handdoek zorgt voor wrijving. Hoe vaker je doucht of in bad gaat én je afdroogt met een ruwe handdoek, hoe sneller je kleurtje vervaagt. Gebruik een zachte handdoek en droog je huid al deppend af.

6. Fruitzuren of retinol smeren

Dit geldt dan vooral voor je gelaat. Verzorgingsproducten met fruitzuren of retinol verwijderen de dode huidlaag en stimuleren de celaanmaak waardoor je huid zich sneller vernieuwd. Dat is goed als je een glad en zuiver huidje wil, maar het zorgt er wel voor dat je kleurtje sneller vervaagt.

7. Je huid laten uitdrogen

Hydratatie is een must om je kleurtje zo lang mogelijk te behouden. Hoe droger je huid, hoe sneller de bovenste huidlaag afschilfert en je kleurtje dus verdwijnt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '