Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Leah Kelley via Unsplash

Deze zomer match je je look met je favo apero!

Hoe gebruik je Spritz-oranje, dé make-upkleur voor de zomer?

Spritz-oranje is dé make-upkleur voor de zomer. Kies voor één accent op je ogen, lippen, wangen of nagels, of ga all the way met een monochrome look.

Eyeliner

Eyeliner

Eyeliner

Iederéén staat mooi met oranje eyeliner, of je nu een licht of een donker type bent. Maar vooral blauwe ogen zullen extra hard knallen dankzij deze kleur. Start met een goede basis op je oogleden, waardoor de liner de hele dag intact blijft. Breng een dun laagje concealer aan en fixeer met een matterend poeder. Je kan ook een ooglidprimer gebruiken. Werk altijd af met ­enkele laagjes zwarte mascara. Voor een festivallook kan je er zelfs oranje mascara aan toevoegen.

Lippen

Lippen

Lippen

Je kan ook het accent op je lippen leggen, namelijk met een oranje lipstick. Hou er wel rekening mee dat die je tanden wat geliger kan laten lijken. Dat los je op door een lipstick te kiezen die een koelere en niet te gele ondertoon heeft, bijvoorbeeld een koraaltint. Je kan ook een koele roze lipgloss boven op de lipstick aanbrengen om de warme tonen te neutraliseren.

Blush (en oogschaduw)

Blush (en oogschaduw)

Blush (en oogschaduw)

Je blush extra hoog aanbrengen en die laten overvloeien in je oogschaduw geeft je gezicht een gezond kleurtje en heeft een ­liftend effect. Doe dat met oranje of perzikroze, en je bent helemaal on trend. Je brengt de blush hoger op je wangen aan en blendt die langs je slapen uit naar je oogleden. Op je oogleden breng je de blush nog wat feller aan. Blend steeds goed uit met een losse oogschaduwkwast, ­zodat je geen harde lijnen meer ziet.

Nagels

Nagels

Nagels

Ja, Spritz-nagels zijn ook een ding. Zeg nu zelf: je zomerfoto is toch meteen geslaagd als je manicure matcht met je aperitief? Keep it simple met oranje nagellak of voeg er wat extra ‘Spritz’ aan toe met kleine siersteentjes. Heb je een vaste hand en veel geduld, dan kan je ook een schijfje sinaasappel op een van je nagels tekenen.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '