Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Unsplash

Heb jij een vakantie gepland, dan is bescherming voor je haar belangrijk!

‘Hoe kan ik mijn haar beschermen en verzorgen in de zomer?’

Ysaline Pollet
Ysaline Pollet Webjournalist

Terwijl het tegenwoordig in België niet al te mooi weer is, is het wel nog steeds zomervakantie, en dat wil zeggen dat veel mensen op reis gaan. Je lokken komen dan ook met heel wat in aanraking zoals zon, zeewater en chloor. Wil jij je haar graag beschermen en verzorgen in de zomer? We’ve got you!

Kleur je haar niet vlak voor je op reis gaat.

Bleach je regelmatig je haar? Dan is het een goed idee om daarmee te wachten tot na je reis. Als je het ervoor doet, is je haar veel gevoeliger. En plus: als je blond haar in aanraking komt met chloor kan het weleens groen uitslaan, en dat is natuurlijk jammer van je frisse kappersbeurt.

Gebruik een beschermende spray.

Wandel of lig je de hele dag in de zon? Maak dan gebruik van een beschermende spray zoals deze van Klorane. De haarolie verzorgt het haar vóór, tijdens en na blootstelling aan de zon.

Olie je haar helemaal in.

Vertoef je constant in zeewater of chloor? Dan is zo’n spray misschien niet voldoende. Olie daarom je haar helemaal in, zoals met deze arganolie van Morroccanoil. Stoor je je aan je vette lokken? Kies dan voor kapsels waarbij het niet opvalt, zoals twee vlechten of een strakke dot.

Doe eventueel een badmuts op.

Een badmuts brengt nare herinneringen naar boven uit onze kindertijd, maar het is wel een zeer effectief accessoire als je je haar ten volle wil beschermen tegen chloor en zeewater.

Gebruik een hoedje of petje.

Een hoofddeksel is niet alleen goed om een zonneslag te vermijden, maar helpt ook om je haar te beschermen. En het is lekker stijlvol!

Spoel je haar altijd heel goed uit.

Ben je in de zee geweest of heb je een duik in het zwembad genomen? Spoel dan je haar elkaar keer heel goed uit onder de douche. Zo kan het zout of chloor niet inwerken in je fragiele lokken.

Probeer het niet te veel te wassen.

We weten dat het verleidelijk is om op vakantie of op warme zomerdagen je haar elke dag te wassen, maar dat is niet goed voor je haar. Probeer het daarom slechts maximum twee keer per week te doen. Speel met verschillende kapsels om het vol te houden.

Gebruik regelmatig een maskertje.

Goede verzorging van je haar is in de zomer nog belangrijker dan anders. Doe daarom regelmatig een maskertje op je haar!

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '