Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Dimitri Lowette

Lezeres Kyria (29) droomde van een ombre die ze niet snel hoeft te laten bijwerken. Kapper Philip Boeve snelde haar te hulp.

VRAAG AAN DE KAPPER: ‘Ik wil graag een ombre die ik niet te snel hoef te laten bijwerken. Hoe doe ik dat?’

We polsten naar jullie vragen rond haarkleuring en kregen er véél. Vier lezeressen kregen de haarkleur die ze altijd al wilden én bijbehorend advies van de kapper. Vandaag is het de beurt aan Kyria (29). Zij stelde de vraag: ‘Ik wil graag een ombre die ik niet te snel hoef te laten bijwerken. Hoe doe ik dat?’

Kyria: ‘Ik weet me even geen raad meer met mijn haar. Ik ben een zestal maanden geleden mama geworden en ik ben net een webshop en een winkel gestart. Ik heb dus écht niet veel tijd, maar ik werk in de beautysector en vind het dus wel belangrijk dat mijn kapsel er goed uitziet. Help!’

De natuurlijke kleur van de haarwortel vloeit mooi over in de lichtere kleur, waardoor je nooit een opvallende uitgroei zal zien.
KAPPER EN EIGENAAR VAN CAFÉ COIFFÉ IN SCHOTEN PHILIP BOEVE

KAPPER EN EIGENAAR VAN CAFÉ COIFFÉ IN SCHOTEN PHILIP BOEVE

Kapper en eigenaar van Café Coiffé in Schoten Philip Boeve: ‘De aanzet van de blonde highlights is onzichtbaar, waardoor de kleur heel subtiel uitgroeit. We kiezen voor een root stretch, dat wil zeggen dat de natuurlijke kleur van de haarwortel mooi overvloeit in de lichtere kleur, waardoor je nooit een opvallende uitgroei zal zien. Zo kan je de kleur eigenlijk heel lang laten uitgroeien zonder dat je terug hoeft te komen voor een touch-up. Ik raad aan om er na een drietal maanden wel opnieuw een toner op te laten zetten om de kleur wat op te frissen.’

ombre niet snel bijwerken
© Dimitri Lowette

TREND: Low-maintenance-kleuren

Waarschijnlijk onze favoriete categorie: de trendy haarkleuren die weinig onderhoud vragen. Op voorwaarde dat je je lokken thuis goed verzorgt, moet je maar heel af en toe (lees: zo’n twee keer per jaar) naar de kapper.

  • Hét kapsel bij uitstek als je niet snel terug naar de kapper wil: een ombre met root stretch. Zoals kapper Philip Boeve al uitlegde, wordt je natuurlijke kleur bovenaan behouden en vloeit ze geleidelijk over in een andere kleur. De andere, lichtere kleur groeit dus heel geleidelijk uit.
  • Lived-in hair is niet echt nieuw maar nog altijd héél populair. Je krijgt een balayage die zo wordt geplaatst dat de natuurlijke haarkleur er nog mooi tussen verweven zit, waardoor je geen harde uitgroei krijgt. Héél duurzaam dus, en het oogt ook nog eens erg natuurlijk, alsof sommige lokjes gewoon lichter zijn geworden door de zon.

Onderhoud

Philip: ‘Gebruik bij voorkeur professionele verzorgingsproducten die je bij het kapsalon aankoopt, die helpen bij de duurzaamheid van je kleur. Een shampoo, conditioner en masker voor gekleurd haar helpen je haar te herstellen na een kleurbehandeling en zorgen ervoor dat je kleur langer mooi blijft.’

Silver Savior Foam Treatment

Silver Savior Foam Treatment

Silver Savior Foam Treatment

€ 21,20  –  Keune

Silver Savior Foam Treatment is een mousse met violetpigmenten die de warme tinten in je blonde haar neutraliseren, en hij verzorgt en herstelt tegelijk je beschadigde lokken.

Shop hier

Blonde Perfecting Purple Conditioner

Blonde Perfecting Purple Conditioner

Blonde Perfecting Purple Conditioner

€ 28,50  –  Moroccanoil

Blonde Perfecting Purple Conditioner voedt je haar en neutraliseert gele tinten. Wil je een héél asblonde coupe, dan kan je hem ook vijf minuten laten inwerken.

Shop hier

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '