Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Chiara Steemans

‘Toen ik klein was, wilde mijn haar maar niet groeien.’

Giusi over haar lang haar: ‘Als ik alles wil krullen, ben ik toch zeker één à twee uur bezig’

Lang, glanzend haar is hotter than ever. Wij spraken met drie moderne Rapunzels die zichzelf niet zouden zijn zonder hun dromerige, lange lokken. Ze vertellen waarom zij hun lokken écht niet laten knippen. First up: Giusi, student juwelenontwerp en model.

‘Toen ik klein was, wilde mijn haar maar niet groeien. Na mijn eerste communie lieten ik het in een carré knippen, zodat het beter zou groeien. Sindsdien is het eigenlijk nooit meer kort geweest. Ik laat het zelden knippen ­­omdat ik het zo lang mogelijk wil houden. Maar als je al jaren lang haar hebt, wil je soms toch wat afwisseling, dus liet ik onlangs lange curtain bangs knippen. Ik ben blij dat er nu wat meer beweging in mijn kapsel zit, want anders valt het altijd heel recht.

Af en toe krul ik mijn haar, maar dat kost me natuurlijk véél tijd. Als ik alles wil krullen, ben ik toch zeker één à twee uur bezig. Mijn lokken zijn te lang om rond de krultang te raken, dus moet ik iedere lok in twee keer krullen. Tegen dat ik alles gekruld heb, is de ene helft alweer helemaal uitgezakt. Ik heb dus véél haarlak nodig. Mijn beste vriendin – die vaak mijn haar doet – heeft er al veel op gevloekt (lacht).

Mijn verzorgingsroutine is niet zo uitgebreid. Ik gebruik eigenlijk alleen shampoo en conditioner, maar het liefst wel van een kwalitatief merk als Redken of Olaplex. Ik probeer mijn haar ook niet meer dan één keer per week te wassen, omdat dat gezonder is.

Levensgevaarlijk lang

Qua kapsel wissel ik graag eens af. Vaak laat ik mijn lokken gewoon los, maar als ik in het atelier werk – ik studeer juwelenontwerp – moet ik het verplicht vastmaken. Mijn leerkracht is altijd bang dat mijn lange haren in de machines zouden terechtkomen, maar dat is gelukkig nog nooit gebeurd. Dit is trouwens mijn natuurlijke haarkleur, en daar ben ik altijd heel trots op geweest. Ik krijg vaak complimenten, ook van mensen die ik niet ken. Heel wat mensen willen graag mijn haarkleur, maar met kleuringen is die blijkbaar niet zo makkelijk na te bootsen. Ik zou dus nooit iets laten veranderen aan mijn haarkleur, maar durf wel te experimenteren met uitwasbare kleurtjes. Zo heb ik onlangs nog paars geprobeerd, maar dat werd uiteindelijk eerder groenig en was dus niet zo’n succes.

De nadelen van zulk lang haar? Het gebeurt weleens dat mijn vriend er ’s nachts op ligt. Ook blijf ik weleens haperen aan de stoelen op school. Het kost me bovendien veel tijd om mijn haar te kammen, en dat moet ik toch iedere ochtend doen, want anders zitten er veel knopen in. Ook als ik mijn staart te ruw losmaak, durft mijn haar samen te klitten. Weinig geduld én haar dat makkelijk knoopt blijkt niet zo’n ideale combinatie (lacht).’

© Chiara Steemans

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '