Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Met onze beautyfarmpocket die je deze week bij je Flair vindt, laat je je met twee voor de prijs van één in de watten leggen!

UITGETEST: eindredactrice Caren laat de dagelijkse rush achter zich bij Harmony Concept in Rillaar

De redactie

Het is zover! Dankzij onze nieuwe beautyfarmpocket die je deze week in je Flair vind, kan je jezelf én je favoriete plus one weer helemaal in de watten leggen voor de prijs van één. Eindredactrice Caren (32) bracht alvast een bezoekje aan beautysalon Harmony Concept in Rillaar, waar ze alle stress en dagelijkse drukte even achter zich kon laten.

Er zijn weinig dingen die me sneller uit mijn bed krijgen dan een stralende zon buiten en de wetenschap dat ik over luttele uren heerlijk mag ontspannen in een beautysalon en wellness mét buitengedeelte. Beide zijn vandaag van toepassing. Ik nodigde vriendin Ilonka, die onlangs bevallen is van haar tweede kindje en bijgevolg wel wat verwennerij kon gebruiken, uit om samen met mij richting Rillaar te trekken. Dat hebben we ons beiden niet beklaagd.

Ter plaatse zijn ze zeer blij om ons te zien, want we worden heel vriendelijk en enthousiast ontvangen. Na een gezellige babbel zijn Ilonka en ik klaar om te doen wat we het best kunnen: genieten. We nemen plaats in de moderne en zeer knusse – die open haard! – salon en komen alvast in de sfeer met een scala aan snacks en een huismocktail van sinaasappel, citroen en ananas. Ook onze voeten mogen relaxen, en wel door middel van een bubbelbadje. Daarna mag ik mijn hoofd in een scanner stoppen – het klinkt erger dan het is – en enkele vragen beantwoorden, zodat ze met die info een huidanalyse kunnen doen.

Vervolgens mogen we ons omkleden in de ruimte ernaast. Er liggen papieren slipjes klaar, maar je mag ook je badkleding aanhouden. Alleen moet je in dat geval rekening houden met de producten die tijdens de behandelingen gebruikt zullen worden, want die kunnen mogelijks sporen achterlaten. We trekken er een heerlijke badjas overheen, doen comfy slippers aan onze voeten en zijn helemaal klaar om te behandelruimtes te betreden.

Zevende hemel

Mijn spieren zijn nogal stijf na de intense work-out en stevige wandeltocht die ik in de dagen voordien heb gedaan, maar al na enkele minuten op de behandeltafel voel ik me wegzakken en kom ik in diepe ontspanning terecht. Zowel de kundige handen van mijn massagetherapeute, die op de juiste plekken lichte druk zet, als de zen muziek en dito omgeving dragen daar flink aan bij. De warme kruidenstempels zorgen voor een fijn gevoel; het is alsof er een kaboutertje over je lichaam danst. De hotstonemassage brengt mijn spieren tot rust, en de manuele – overigens zeer zachte – massage katapulteert me naar de zevende hemel. De combinatie van een peeling en een aloëverapakking zorgt dan weer voor een babyhuidje achteraf. Ook mijn handen en voeten krijgen een pakking, en de verenmassage is een nieuwe en zeer aangename ervaring voor mij. Bij de aromatische verneveling zou ik zweren dat ik me een in een bloemenveld bevind. De gezichtsmassage maakt het af, want die laat mijn gelaat schoon en fris achter en zorgt eveneens voor de nodige vitamine D dankzij de kleurentherapie.

Na een douche om de pakking af te spoelen worden Ilonka en ik naar het buitengedeelte begeleid, waar we plaatsnemen in de sauna en infraroodcabine en lekker bijkomen van de heerlijke behandelingen die we net ondergingen. Met een doezelig gevoel proberen we ook het zwembad uit, waarin je kan genieten van een bubbelbad en stroomopwaarts kan zwemmen dankzij een sterke jetstream. Verfrissing in de vorm van flesjes water en snacks is ook voorzien, en we verwonderen ons over de mooie tuin.

Verzorgende make-up

Als afsluiter wordt bij Ilonka een natuurlijke make-uplook aangebracht met de producten van Jane Iredale (lees: minerale make-up die huidverzorgend werkt). Mijn vriendin is het niet gewend om make-up te gebruiken, dus het is wennen voor haar, maar ze straalt. Ik krijg dan weer te horen hoe het met mijn gezichtshuid gesteld is. Die werd eerder in de scanner belicht door verschillende lichttypes, waardoor er tien beelden konden worden gemaakt die de onderhuidse schade onthullen. Spoiler alert: mijn huid lijdt onder stress en er is wel wat zonneschade aanwezig. Gelukkig werkt dit instituut met op planten en kruiden gebaseerde cosmeceuticals, die ook in de diepere lagen van de huid doordringen en op die manier een ultiem huidherstel bewerkstelligen. Als je dat wil, stellen de specialisten een persoonlijk plan op met producten die jouw velletje nodig heeft. Je merkt het: hier kennen ze wel wat van skincare. En ze weten ook hoe ze je dag letterlijk en figuurlijk een stukje mooier kunnen maken.

Zelf uitproberen? Dankzij onze Flairpocket ga je voor € 136 met twee naar de beautyfarm.

Beautyfarm

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '