Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Met onze populaire pocket die je deze week bij je Flair vindt, bezoek je een beautyfarm met twee voor de prijs van één!

UITGETEST: eindredactrice Caren liet zich richting zevende hemel behandelen bij Elizabeth S in Deftinge

De redactie

Deze week vind je bij je Flair onze superpopulaire pocket waarmee je met z’n tweeën naar de beautyfarm gaat voor de prijs van één. Eindredactrice Caren (32) klopte samen met haar mama aan bij wellnesscenter Elizabeth S in Deftinge, waar de twee zich hemels lieten behandelen en alle stress van zich lieten wegsmelten.

Ik kom net uit het fitnesscentrum wanneer ik op mijn vrije dag plots het gevoel heb dat ik mijn werkmail moet checken. Een buikgevoel is er niet voor niets, want collega Herlinde heeft een covidbesmetting opgelopen (beterschap, meid!) en er wordt mij gevraagd om haar wellnessafspraak van die avond over te nemen. Het pakt in mijn voordeel uit dat ik niets speciaals gepland had, want blijkbaar moet ik alsnog “werken” vandaag (trust me, ik lach mezelf uit terwijl ik dit typ).

Huiselijk en gezellig

Mijn mama vergezelt me met plezier naar Deftinge, een deelgemeente van Lierde. Dankzij het mooie zicht van een ondergaande zon in het golvende landschap van de Vlaamse Ardennen brengt de rit op zich al rust. We parkeren voor een vrij onopvallend huis aan een lange laan. Behalve een bord aan de kant van de weg verklapt niets dat het gebouw een wellnesscenter, diëtistenpraktijk én yogacenter herbergt. Liesbeth ontvangt ons met de glimlach en heet ons welkom in een interieur waarin je ogen tekortkomt. Hier vind je geen koude, steriele wellnessruimtes. De sfeer is net erg huiselijk en gezellig, met eyecatchers als glanzende kroonluchters, glamoureus retrobehang en glas-in-loodramen, maar ook sfeer scheppende details als kaarsjes en planten. Ik voel me meteen erg welkom, en niet alleen door het handgeschreven welkomstkaartje dat klaarstaat voor ons.

Liesbeth begeleidt ons naar de kleedkamer, waar we helemaal alleen – en dus ook prima op ons gemak – zijn. Nadat we bikini, badjas en teenslippers aangetrokken hebben, wordt het arrangement overlopen terwijl we van een vers vitaminedrankje nippen. Er staat ons een hele hoop genot te wachten, zoveel is duidelijk.

Verwarmde massagetafel

Terwijl ik plaatsneem op de brede massagetafel, merk ik dat die verwarmd is. Ik overweeg de driezitsbank in mijn living buiten te gooien en voor dit exemplaar te gaan. Even serieus: het verwarmde meubel is een enorme plus, want kou door vloeibare producten op je huid wordt uitgesloten én je kan dieper in ontspanning gaan en blijven. Liesbeth verzorgt de duobehandeling trouwens helemaal alleen (respect daarvoor!), maar toch heb je nooit het gevoel dat je lang “op je beurt moet wachten” terwijl ze met je gezelschap bezig is. Alles vloeit mooi in elkaar over en je geniet van alle geuren en texturen die op je af komen. Ook de begeleidende geluiden zijn top: rustige pianomuziek en kabbelend water.

Bovendien merk je duidelijk dat Liesbeth weet wat ze doet, want in haar handelingen balanceert ze precies op die dunne grens tussen ‘zacht genoeg’ en ‘goed voelbaar’. Ze weet de juiste drukpunten te raken en gaat gezwind aan de slag met borsteltjes, crèmes en rollers. Vooral tijdens de hoofdmassage kon ze eender wat met me doen, want ik vertrouwde haar volledig en zat eigenlijk al in een andere dimensie. Mijn gezicht voelde overigens nooit zo zacht als na de facial met aloëveraproducten van Deynique. Als je fan bent van zalig lange behandelingen waardoor de spanning uit elk spiertje vloeit, ben je hier op de perfecte plaats.

Jacuzzi en Finse sauna

Na al dat relaxen is het tijd voor – juist, ja – nóg meer relaxen. We trekken onze badjas en slippers opnieuw aan en worden naar buiten begeleid. In de mooie tuin staan een jacuzzi (mét massagebanken!) en een huisje met daarin een Finse sauna (waarbij de lichten prachtig van kleur kunnen veranderen) en een massagestoel. Liesbeth benadrukt hoe belangrijk het is om na gebruik van de sauna even het huisje uit te gaan om af te koelen en genoeg te drinken van de karaf water die klaarstaat, aangevuld met perzikdrankjes en mandarijntjes. Even later brengt ze ook nog een verwenschotel met thee of koffie, een kokosdrankje, yoghurt met rode vruchten en andere snacks. Ja, hier word je echt verwend.

Met tegenzin (lees: wij willen niet weg) trekken we naar de doucheruimte, die ook al zo prachtig is ingericht. We spoelen de laatste restjes product van ons lichaam en brengen scrubzout, bodycrème en parfum aan. Ook een spiegel, haardroger, haarborstel en kam zijn aanwezig. Aan alles is gedacht, fijn! Wanneer we ons weer naar de kleedkamer begeven, ontdekken we daar twee goodiebags. Over ‘mooi meegenomen’ gesproken.

Goed nieuws: vanaf mei kan je ook overnachten bij Elizabeth S. Ik heb de studio in primeur gezien en schrok er niet van dat ook die een pareltje wordt. Een overnachting is ideaal te combineren met wellness, wandelen en culinair genieten in de streek. Ik zou het voor mezelf willen houden, maar dit adres is echt een topper. Allen daarheen!

Beautyfarm

Meer uitgetest:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '