Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

'Aan de bar kan je met een drankje neerploffen in een van de zeteltjes waar een pianist twee keer per week de gasten komt vermaken.'

UITGETEST: redactrice Camille trok richting Blankenberge voor een nachtje op hotel in Alfa Inn

De redactie

Met de pocket die je deze week in je Flair vindt, kan je genieten van een weekendje aan zee vanaf 35 euro. Redactrice Camille testte het hotel Alfa Inn uit en trok daarvoor richting Blankenberge.

Het hotel Alfa Inn ligt in het centrum van de stad, op vijf minuten wandelafstand van de dijk, en wordt charmant gerund door de hele familie. ‘Ik heb het hotel overgenomen van mijn vader, en nu werkt ook mijn zoon hier. Net als mijn schoondochters en mijn vrouw,’ legt Dirk uit, terwijl hij de sleutels van onze kamer overhandigt.

We overnachten in een standaard kamer, maar het hotel beschikt ook over ‘suite’-kamers en appartementjes voor twee, vier of zes personen, mét hotelservice inbegrepen (lakens, ontbijt...). Ons kamertje, dat niet al te groot is, is gelegen op het gelijkvloers, waardoor we zicht hebben op de binnenkoer van het hotel. Wat ons meteen opvalt, is dat het bed aan de kleine kant is. Voor de rest is alles supernetjes én proper.

Spa, fitness én pianist

Het hotel is uitgerust van een spa, fitness, biljartzaal en een grote bar. Die laatste geeft uit op de binnenkoer en is charmant ingericht met kleine zeteltjes en sofa’s waarin je kan neerploffen met een glaasje op elk moment van de dag. Bonus: een pianist komt ’s avonds twee keer per week de gasten vermaken met heerlijke muziek.

Voor het ontbijt worden we verwacht in een grote zaal, waarin een groot buffet ons te wachten staat. Kleine koffiekoeken, fruitsla, muesli, gebakken spek, charcuterie, zalm, kaasjes, yoghurt (ook met soja!) en cava worden uitgestald. Maar je krijgt ook de optie voor een eitje, die de keuken op jouw verzoek bakt. Er is dus echt voor ieders wat wils!

Ruim en attent

De Alfa Inn mag dan wel in de winkelstraat van Blankenberge liggen, het voelt er nog steeds erg ruim en fris aan. Aan de achterkant van het hotel is ook een grote beveiligde parkeerplaats voor 17 euro per nacht. En ook Dirk en het personeel zijn erg attent naar ons en de andere gasten toe.

Heb jij ook zin in een weekendje aan zee? Dan kan je dankzij onze pocket in je Flair deze week voor een kleine 35 euro per persoon genieten van een overnachting in de Alfa Inn. Ontdek de lijst van andere deelnemende hotels in België, Nederland en Frankrijk in de Flairpocket ‘Weekend aan zee’.

Weekend aan zee

Meer uitgetest:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '