Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

‘We kozen het meest stormachtige weekend uit en waaiden bijna weg, maar de charmante B&B maakte alles goed.’

UITGETEST: redactrice Charlotte ging overnachten bij B&B Villa D’Hondt in Blankenberge

Met de pocket die je deze week in je Flair vindt, kan je genieten van een weekendje aan zee vanaf 35 euro. Redactrice Charlotte ging samen met haar vriend en dochtertje logeren bij B&B Villa D’Hondt in Blankenberge.

Stukje geschiedenis

Zowel Pieter als ik houden van gebouwen met een ziel. We keken er dus naar uit om deze Bed & Breakfast te ontdekken, want hij is gevestigd in een majestueuze herenwoning uit 1904 waar ooit de burgemeester van Blankenberge woonde. Het gebouw is zowel vanbuiten als binnenin beschermd door Erfgoed Vlaanderen dus verwacht je aan heel wat authentieke elementen die mooi bewaard zijn gebleven.

Ondanks het miezerige, grijze weer – we kozen het meest stormachtige weekend van het jaar uit – worden we met een grote glimlach onthaald door eigenares Veerle. Ze leidt ons rond in de herenwoning en legt uit dat er twee (en in de zomer drie) ruime kamers zijn. En inderdaad: de kamer waar we verblijven voelt meer als een ruime studio dan een hotelkamer. De kamers zijn klassiek ingericht, wat perfect past in het historische kader. Er is een groot bed, een apart salon en een ruime badkamer met bad.

B&B Villa D'Hondt
Eén van de ruime kamers in Villa D’Hondt.

Kiplekker!

Het is maar een tiental minuutjes wandelen tot aan de zeedijk waar je tal van restaurants en cafés vindt, maar gezien het stormachtige weer besluiten we ons avondmaal toch maar af te halen en maken we het extra gezellig in onze kamer. Vlakbij zit Mamzelle Poulet, een leuk restaurant gespecialiseerd in kipgerechten. We bestellen er twee keer vol-au-vent met frietjes. (Voor zij die net als ik lactoseintolerant zijn: er zit géén room in de vol-au-vent.) De vol-au-vent is bij aankomst nog lekker warm en de frietjes zijn heerlijk krokant. Een schot in de roos!

Wij bestelden takeaway maar je kan ook gezellig gaan eten bij Mamzelle Poulet.

Koninklijk ontbijt

Na een nachtje heerlijk slapen (ja, zélfs de baby sliep goed) wacht er ons beneden in de prachtige leefruimte een zalig ontbijt. We krijgen een mand vol brood, pistolets en croissants, een vers eitje en een ruime keuze aan charcuterie en vers fruit. Omdat er maar twee kamers zijn is het er heerlijk rustig, met een streepje klassieke muziek op de achtergrond. Iets waar mijn vriend en ik gevoelig aan zijn, want hoe ongezellig is ontbijten in een muisstille ruimte?

B&B Villa D'Hondt

Na het ontbijt doen we nog een poging tot wandelen op de zeedijk, maar bij 6 beaufort en met een buggy is dat helaas geen pretje. Gelukkig maakte het fijne verblijf alles goed en hebben we toch genoten van ons weekendje.

Weekend aan zee

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '