Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Gian Cescon, Pexels

Als je recent mama werd weet je exact waarover we het hebben.

Last van babyhaartjes? Drie trucjes om ze te temmen

Niets zo vervelend als die kleine weerbarstige babyhaartjes die recht omhoog staan op je hoofd. Als je nog niet zo lang geleden mama bent geworden weet je exact waar we het over hebben. Maar ook niet-mama’s kunnen last hebben van pluizig haar. Deze drie trucjes kunnen je helpen!

Blaas ze plat

Het begint al bij het drogen van je haar nadat je het hebt gewassen. Hou jij je hoofd ondersteboven terwijl je je haar droog blaast met de haardroger? Zo creëer je meer volume, maar zo blaas je ook die babyhaartjes recht omhoog waardoor de kans groter is dat ze nadien recht blijven staan. Zet daarom je haardroger op het einde even op de koudste stand en richt hem recht naar beneden, zodat je de babyhaartjes plat blaast. 

Trucje met de tandenborstel

Ons favoriete trucje: neem een rechte tandenborstel, spuit er wat haarlak op of doe er wat wax op en borstel hiermee over de weerbarstige babyhaartjes. Op deze manier gaat je haar minder samenkleven dan wanneer je er rechtstreeks haarlak op spuit. Gebruik niet te veel product, want dan gaat je haar er snel vet uitzien.

Ga voor strak

Krijg je de haartjes écht niet onder controle, kies dan gewoon voor een strak kapsel. Strakke kapsels zijn momenteel super populair (denk aan een laag dotje met een middenscheiding of een strakke hoge paardenstaart) dus daar kan je maar beter van profiteren. Op deze manier kan je al je haren (ook de kleintjes) plat borstelen en fixeren met haarlak of wax.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '