Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Beautyredactrice Emilie helpt je een handje om je haar weer glanzend zacht te krijgen.

TAKE CARE: dit verzorgend haarritueel wil je proberen om komaf te maken met pluizig haar

Elke week toont beautyredactrice Emilie je een fijn ritueel om jezelf te verwennen, en vooral om even volledig te ontspannen. Vandaag verzorgen we onze haren om kroes- en pluizig haar tegen te gaan.

Heb jij last van droog haar? In tegenstelling tot wat velen denken, zijn droog haar en gedehydrateerd haar wel degelijk twee verschillende problemen. Met droog haar krijg je te maken met een tekort aan voedingsstoffen, wat het broos en dof maakt. Dat komt vaak doordat je haar zwaar belast wordt, zoals het gebruik van een hete stijltang of herhaaldelijk (ont)kleuren.

Openstaande haarschubben

Uitgedroogd haar daarentegen is gedehydrateerd en krijgt een tekort aan water. Zo voelt uitgedroogd haar dof en poreus aan en is het meestal pluizig met veel kroes. Dat komt omdat de haarschubben volledig openstaan en zo het omringende vocht opzuigen. Dat is wanneer kroeshaar om de hoek komt loeren!

Beschermende pre-shampoo olie

Beschermende pre-shampoo olie

Beschermende pre-shampoo olie

€ 36  –  Leonor Greyl

Voordat ik in de douche spring om mijn haar te wassen, maak ik het nat met warm water en breng ik de beschermende olie van Leonor Greyl aan. Met een kam borstel ik het product door m’n haar, zodat het zich goed verspreidt en inwerkt. Zo laat ik het een twintigtal minuten rusten, gewikkeld in een warme, vochtige doek die ik heel even in de microgolfoven heb verwarmd. Op die manier laat je de haarvezels opzwellen en kan het product diep indringen. De olie zorgt voor het voeden én beschermen van je haar.

shop hier

Zachte shampoo

Zachte shampoo

Zachte shampoo

€ 21,40  –  Kérastase

Om de olie vervolgens uit te spoelen, was ik mijn haar – tweemaal – met de shampoo van Kérastase. Die is verrijkt met vochtinbrengende Manuka honing en versterkende ceramiden en glycerine. Deze zachte shampoo reinigt de hoofdhuid, hydrateert het haar zonder het te verzwaren en maakt het ultrazacht.

shop hier

Haarmasker

Haarmasker

Haarmasker

€ 35,60 i.p.v. 43,90  –  Moroccanoil

Eens mijn haar goed is gewassen, wring ik het overige water eruit en breng ik de Smooth Mask van Morocconoil aan, wat werkelijk een wonder is voor weerbarstig haar! Dit haarmasker, verrijkt met arganboter en -olie, ruikt goddelijk, geloof me. Het hydrateert intens en tempt pluizig haar beter dan eender welke behandeling. Ik laat het zo’n tien minuten zitten en spoel het goed uit.

shop hier

Haarserum

Haarserum

Haarserum

€ 17,95  –  Eleven Australia

Daarna wring ik voor de laatste keer mijn haar uit en wikkel ik het in een handdoek voor een uur lang. Zodra mijn puntjes droger zijn, breng ik er een serum op aan. Ik gebruik graag Eleven Australia’s Smooth & Shine Anti-frizz Serum om het pluizen en kroezen tegen te gaan.

shop hier

Meer beauty:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '