Home Nieuws Ondanks maatregelen toch nog 6 meldingen van seksuele intimidatie op Kamping Kitsch

Ondanks maatregelen toch nog 6 meldingen van seksuele intimidatie op Kamping Kitsch

‘Ons motto is dat alles kan en mag, maar dat geeft niemand het recht om iemand anders te bepotelen’, klinkt het bij de organisatie.

Kamping Kitsch
© Gianni Barbieux/Photo News

Afgelopen weekend vond in Kortrijk opnieuw het ‘marginaalste feestje van het jaar’ plaats: Kamping Kitsch. Door de vele klachten over seksuele intimidatie vorig jaar, werden er voor deze editie extra maatregelen genomen. En toch kwamen er nog zes meldingen.

Veel ophef rond Kamping Kitsch vorig jaar toen een festivalganger een open brief schreef over hoe ze langs alle kanten bepoteld werd. ‘Ons motto is dat alles kan en mag, maar dat geeft niemand het recht om iemand anders te bepotelen’, reageerde organisator John Noseda toen nog. ‘Volgend jaar zullen we hier extra maatregelen voor treffen.’ En die kwamen er dus ook. Op het festivalterrein werd een meldpunt voorzien voor slachtoffers van seksuele intimidatie, waar de politie gisteren zes meldingen rond ongewenste intimiteiten en grensoverschrijdend gedrag voldoende overschrijdend achtte om er verder gevolg aan te geven. Zo weet HLN. Over de precieze inhoud kon de politie niets kwijt.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.