Home Lifestyle Dieren HOERA: huurders mogen voortaan altijd een huisdier houden

HOERA: huurders mogen voortaan altijd een huisdier houden

Goed nieuws voor alle dierenliefhebbers!

Shutterstock

Goed nieuws voor alle dierenliefhebbers! Wie een woning of appartement huurt, zal binnenkort altijd een huisdier mogen houden. Minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA) bereikte daarover namelijk een akkoord met de Verenigde Eigenaars, de organisatie die de belangen van verhuurders verdedigt. Dat meldt De Zondag.

Je partner overtuigen om die schattige poedel een mooie thuis te geven, is één ding. Maar je huisbaas over de streep trekken, is vaak nog moeilijker. Heel wat huurders kregen tot voor kort dan ook te horen dat huisdieren niet welkom waren in hun huurwoning of -appartement. De standaard-huurcontracten bevatten momenteel nog een clausule die bepaalt dat huurders geen dieren mogen houden tenzij na schriftelijke toestemming van de verhuurder. Maar die clausule zal er binnenkort dus een tikkeltje anders uitzien want Minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA) heeft een akkoord bereikt waarin staat dat huurders wel degelijk een trouwe viervoeter in huis mogen nemen.

‘Huursector openstellen voor dierenvrienden’

‘Mijn mailbox zit vol hartverscheurende verhalen van mensen die afscheid moeten nemen van hun dieren’, vertelt Weyts aan De Zondag. ‘We gaan de zaken omdraaien. Huisdieren zullen voortaan altijd toegelaten zijn, tenzij de huurwoning daar niet voor geschikt is. Een klein appartementje is bijvoorbeeld niet geschikt voor een Duitse herder. Op deze manier kunnen we de huursector meer openstellen voor dierenvrienden’, klinkt het bij Vlaams minister van Dierenwelzijn. De afgelopen jaren zijn er dan ook heel wat rechtszaken aangespannen door huurders die uit hun woning werden gezet omdat ze huisdieren hielden. Maar daar komt dus definitief een einde aan. Mocht er toch discussie ontstaan tussen de huurder en de eigenaar dan zal het uiteindelijk de rechter zijn die beslist of het huisdier al dan niet in de woning mag blijven.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.