Home Nieuws U leest de mails van uw ontrouwe echtgenoot? Da’s dan 1.300 euro...

U leest de mails van uw ontrouwe echtgenoot? Da’s dan 1.300 euro boete, alstublieft

Toch maar even nadenken voor je de mailbox van je partner hackt...

Shutterstock

Heb je zo’n voorgevoel dat je partner van twee walletjes eet? Denk dan twee keer na voor je in zijn of haar mailbox gaat snuisteren. In Zwitserland mocht een vrouw zopas een boete ophoesten van maar liefst 1.300 euro voor ongeoorloofde inbraak.

De vrouw, van wie de naam niet bekend is, had zo’n donkerbruin vermoeden dat haar man het niet zo nauw nam met zijn belofte tot eeuwige trouw en besliste om in zijn mailbox te gaan snollen. De man in kwestie had namelijk een splinternieuw e-mailadres aangemaakt wat zijn vrouw toch maar verdacht vond. Volgens de Zwitserse krant Aargauer Zeitung deelde het koppel verschillende paswoorden die ze naast de computer noteerden.

De man in kwestie had een splinternieuw e-mailadres aangemaakt wat zijn vrouw maar verdacht vond.

De achterdochtige vrouw gebruikte een van de wachtwoorden uit het lijstje om de mailbox van haar man te ‘hacken’ en ontdekte dat hij al sinds enige tijd de lakens deelde met verschillende vrouwen. ‘Ik confronteerde hem daarmee, en al snel trok hij uit de flat die we deelden’, wist de vrouw uit Aargau de rechter te vertellen. ‘Mijn vertrouwen in hem was geschonden. We praatten daarna niet meer met elkaar.’

Boete van 8.440 euro + 3.650 aan politiekosten

Maar de man liet het hier niet bij en diende in februari vorig jaar een klacht in tegen zijn ex omdat ze zijn mails had gelezen. De rechtbank gaf hem gelijk en besliste de vrouw een boete op te leggen van 9.900 Zwitserse frank (8.440 euro), opgeschort op voorwaarde dat ze de komende twee jaar geen verdere overtredingen zou begaan.

De vrouw heeft herhaaldelijk en opzettelijk het account van haar man bekeken en materiaal gedownload dat niet van haar was, aldus de aanklager.

Daarbovenop mocht de Zwitserse maar liefst 3.650 euro ophoesten om de politiekosten terug te betalen. ‘De vrouw heeft herhaaldelijk en opzettelijk het account van haar man bekeken en materiaal gedownload dat niet van haar was’, dus de aanklager. Zowel de computer, een externe harde schrijf als een USB-stick werden in beslag genomen.

De vrouw ging in beroep waarop haar advocaat voor de vrijspraak pleitte met als ultieme argument dat ze het account technisch gezien niet had gehackt aangezien ze het wachtwoord wist. En met succes. De rechtbank verlaagde het bedrag van de boete van 9.900 Zwitserse frank (8.440 euro) naar 1.500 Zwitserse frank (1.300 euro).

Nog meer nieuws: