Home LOVE & SEX Boost je seksleven met deze zomerse tips

Boost je seksleven met deze zomerse tips

Thinkstock
Je seksleven is best goed. Maar goed kan nog altijd beter worden. Met deze zomerse tips breng je je seksleven to the next level.
 1. Werk je in het zweet. Door te sporten welteverstaan. Sporten zorgt voor een verhoging van testosteron in je lichaam en dat zorgt voor meer energie en opwinding. Nu het zomer is, kan je buiten joggen, fietsen of een verfrissende duik nemen in het zwembad. Tip: dobberen in het water op een luchtmatras telt niet als sporten.
   
 2. Dé klassieker: lustopwekkende voeding. Oesters staan bekend als een krachtig afrodisiacum. Ze zijn rijk aan aminozuren die voor de productie van sekshormonen zorgen. En ook chocolade does the trick. Het bevat fenethylamine, een bestanddeel dat je happy maakt. Tip: dop wat aardbeien in chocolade, in plaats van een hele reep chocolade naar binnen te spelen.
   
 3. Relax, take it easy. Leg je samen in een ligstoel in de tuin. Te veel stress verhoogt de productie van het hormoon cortisol, waardoor het testosterongehalte keldert. En dat heeft een negatieve invloed op je libido.
   
 4. Some like it hot! Ga samen met je lief naar de hamam. Uit onderzoek blijkt dat stoomcabines bloed sneller doen stromen en het libido verhogen.
   
 5. Zomer staat gelijk aan cocktails. En hey, no biggie als je snel tipsy wordt. Daardoor verdwijnen je remmingen als sneeuw voor de zon. Let op: in grote hoeveelheden is alcohol slecht voor de bedprestaties. Shakespeare heeft dit ooit mooi verwoord: "It provokes desire, but it takes away the performance".
   
 6. Laat manlief maar een partijtje (zaal)voetbal spelen met vrienden. Dat verhoogt (net als andere sporten) het testosteronniveau. Zijn team moet wel winnen, anders keldert zijn zin in seks meteen.
   
 7. Eet komkommer en ruik eraan. Een studie heeft namelijk aangetoond dat vrouwen opgewonden raken door de geur en smaak van komkommer. De bloedtoevoer naar de vagina zou zelfs met 13 % verhogen. Tikkeltje raar, maar als het helpt…

Lees ook: