Home LOL LOL: 9 types festivalgangers waar iedereen zich sowieso aan ergert

LOL: 9 types festivalgangers waar iedereen zich sowieso aan ergert

1. De 'ik wil op groot scherm komen'

De zomer is in het land en dat betekent ook dat we straks weer kunnen dansen en springen op de festivalweides. En hoewel we er heel eventjes volledig total loss kunnen gaan, is er altijd wel iemand op de festivalweide aan wie we ons ergeren. Ook op deze negen types festivalgangers bereid je je maar beter even voor.

Van Rock Werchter tot Pukkelpop en Crammerock, overal loopt er wel iemand met wie je het echt niet kan vinden. Kan je ze ook tussen deze types festivalgangers terugvinden?

1. De ‘ik wil op groot scherm komen’

Op een festival lijken de allergrootste aanstellers – al dan niet het gevolg van het alcoholpercentage in hun bloed – als paddenstoelen uit de grond te schieten. Ze willen koste wat kost door de camera gefilmd worden. Ze springen als wilde beesten in het rond en doen er alles aan om hun gezicht op het groot scherm te zien.

2. De kleine duwer

Kleine mensen eisen maar al te graag de voorste rijen op en duwen er dan ook gretig op los om zich door de menigte naar het podium te wurmen. Alsof dat nog niet genoeg is, gaat dat duwen vaak nog eens gepaard met opmerkingen als ‘ik kan anders wel niets zien, he’ of ‘jij ziet toch genoeg’. Iedereen gelijk voor de wet, toch?

3. De cameraman

We hebben het allemaal al eens meegemaakt: jij staat op je gemak van een concert te genieten wanneer de persoon voor jou (a.k.a. de cameraman) zijn gsm bovenhaalt en het hele nummer, of concert opneemt. Jij ziet het concert als sneeuw voor de zon verdwijnen en moet het via het minuscule smartphoneschermpje volgen. Respect voor de andere festivalgangers? Nul! Respect voor de artiest? Nul!

4. De ‘ik ben het origineelst’

Net nu jij dacht dat je een lollige quote met je schrijfbordje de lucht in kon steken, zie je iemand anders een bordje met een nog veel toffere tekst de lucht in zwaaien. Daar gaat je enige kans om een connectie te maken met die knappe gitarist, of aangesproken te worden door de frontman. Zo hatelijk!

5. Het drankorgel

We ergeren ons sowieso aan te zatte mensen, en al helemaal als ze met hun zatte botten o-ve-ral in de weg lijken te lopen. Ze vallen over hun eigen voeten, staan iets te enthousiast met hun armen voor je gezicht te zwaaien, of zingen de lyrics helemaal fout. Wat nog erger is? Als je zelf met iemand naar het festival bent die zich zo gedraagt.

6. De bisser

Geen concert zonder een ‘we want more’-momentje, maar nadat de band al twee keer terug het podium opkwam, moet je echt niet verwachten dat ze dat nog een keertje gaan doen. Toch zijn er altijd een paar festivalgangers die bij hoog en bij laag beweren dat de artiesten na de tiende ‘bis bis bis‘ nog eens het podium op zullen lopen. Not!

7. De commerciële fan

Iemand die alleen maar de bekendste nummer kent en enkel naar Justin Biebers of Ellie Gouldings wil gaan kijken, we krijgen er spontane braakneigingen van. En daar blijft het niet bij, want ze kunnen het vaak ook niet laten om hun ongenoegen te uiten over jouw favoriete artiest, of pakken jouw plaats af terwijl de muzikant hen eigenlijk niets kan schelen.

8. Het kleffe koppel

Of het nu pijpenstelen regent, of snikheet is: het kleffe koppel staat altijd hand in hand. Ze tongen er maar al te graag ranzig op los tijdens jouw favoriete concert en nemen het voor elkaar op als je per ongeluk tegen een van hen aanloopt. Tot jouw grote ergernis hebben ze dan ook nog eens het geluk om door de kisscam gespot te worden, terwijl jij awkward achter hen staat.

9. De zitzakkers

Ze hokken het liefst van al samen om een vijfde van het festivalterrein in te palmen met hun opblaasbare zitzak en laten hun plaats ook geen seconde onbewaakt achter. Gelukkig zijn ze vaak net lief genoeg om hun terrein te beperken tot een stukje weide dat ver genoeg van het podium ligt.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.