Home LOL 10 dingen waar we ons mateloos aan ergeren in de bioscoop

10 dingen waar we ons mateloos aan ergeren in de bioscoop

6. Mensen met rare geurtjes of nerveuze tics hebben we liever niet als buurman tijdens een goeie film. Figuren die de hele stoelleuning innemen met hun reusachtige elleboog kunnen ook niet op onze sympathie rekenen.

© GIPHY

Op een regenachtige dag is er niks leuker dan naar de bioscoop gaan met een grote zak chips, een XL-cola en tof gezelschap. Helaas zijn er een aantal factoren die dit zalige uitje kunnen verstoren.

1. Smakken

Bij een goede film hoort natuurlijk een lekkere bak popcorn, een grote zak chips of een portie M&M’s. Maar dat wil niet zeggen dat we ook effectief moeten horen dat het smaakt. Smakken, slurpen of andere eetgeluiden zijn enorm storend, en je hoeft die zak chips niet bij elk exemplaar dat je pakt volledig om te keren.

2. Smartphones

In een volledig donkere zaal valt het écht wel op dat je op je gsm bezig bent, zelfs al hou je je hand ervoor. Dat irritante lichtje werkt heel afleidend. Zo mogelijk nóg erger is een vervelende ringtone die midden in een romantische scène naast je oor schalt. Dag sfeer!

3. Schoppers

We háten ze uit het diepst van ons hart: mensen op de rij achter je die telkens als ze gaan verzitten met hun voeten tegen de leuning van je stoel botsen. Eén keer kunnen we begrijpen, een tweede keer verdragen we, maar bij een derde keer werpen we de mislukte kung-fu fighter een boze blik – en misschien zelfs een bepaald vingertje – toe.

4. Ruimte

In het perfecte scenario blijft de stoel naast je vrij om je jas, handtas en andere spullen op kwijt te kunnen. Anders zit je de hele voorstelling oncomfortabel met al je gerief op je schoot gepropt of moet je die prachtige nieuwe tas op de met popcorn besmeurde vloer zetten.

5. Luidruchtig publiek

Een filmvoorstelling is geen festival. Je hoeft dus niet mee te zingen, te roepen, overdreven luid te lachen of te blijven babbelen met je buur als de voorfilmpjes al láng gedaan zijn. Sssht!

6. Onaangename buren

We willen niemand discrimineren, maar mensen met rare geurtjes of nerveuze tics hebben we liever niet als buurman tijdens een goede film. Figuren die de hele stoelleuning innemen met hun reusachtige elleboog kunnen ook niet op onze sympathie rekenen.

7. Boxen

Nee, we worden niet oud, maar soms staan die boxen in de cinema toch echt loeihard?! We snappen dat het moet aanvoelen alsof we er letterlijk middenin zitten. Maar we zijn (nog) niet doof, dus die autocrash hoeft naast die auto ook niet onze trommelvliezen te vernielen.

8. Pauze

Bij een film die zo’n drie uur duurt zoals ‘Titanic’ of ‘The Wolf of Wall Street’ is een pauze echt geen overbodige luxe. Zeker als je net voor de voorstelling nog een wijntje, of drie, dronk in het café naast de bioscoop. Volle blaas plus enge film is geen goede combinatie.

9. Noordpool

Bij sommige films krijgen we het vanzelf warm als Leonardo DiCaprio of Bradley Cooper op het grote scherm verschijnen. In de meeste andere gevallen hebben we het gewoon superkoud in de zaal en hopen we dat we dicht tegen onze vriend aan kunnen kruipen.

10. Laatkomers

Sinds je de plaatsen op voorhand kan bestellen, maken sommigen er een erezaak van om op het allerlaatste moment binnen te komen vallen. Zij staan dan minutenlang recht voor het scherm of ze moeten natuurlijk net op jouw rij plaatsnemen op een stoel waar al iemand anders zit, waardoor de hele rij – inclusief jij – moet opschuiven.

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.