Home LOL HAHA: het gekkebekkenfestival

HAHA: het gekkebekkenfestival

Wie van jouw vrienden wint met gemak deze wedstrijd?

YouTube

In tegenstelling tot de meeste verkiezingen gaat het bij deze wedstrijd niet om het mooiste, maar om het lelijkste snoetje. De winnaar is diegene die het allergekste gezicht kan trekken.

Iedereen kan deelnemen aan The World Gurning Championship. Het doel is simpel: trek een zo lelijk mogelijk gezicht. De ‘sport’ is al 750 jaar oud, maar trekt nog steeds tientallen deelnemers en nog meer kijklustigen. Het gurnen kent zijn oorsprong volgens de legende in het verleden. Toen gooiden dorpelingen een paardenkraag over de dorpsidioot en moedigden ze hem aan om gekke bekken te trekken in ruil voor een pintje.

Rare sport

Het event vindt elk jaar plaats tijdens de Egremont Crab Fair in het Engelse Cumbria. Op het festival vinden wel meerdere rare sporten plaats, zoals pijproken. De gekke bekken trekkers worden onderverdeeld in drie categorieën: mannen, vrouwen en kinderen. De regels zijn eenvoudig: make-up is niet toegelaten en je mag je handen niet gebruiken. Dit jaar won Ady Zivelonghi (50) voor de tweede keer op rij bij de mannen, Claire Spedding (30) bij de vrouwen en Lexie Park (6) bij de kindjes.

Wij durven te wedden dat iedereen van jullie wel iemand kent die deze wedstrijd met gemak wint. Misschien jijzelf wel!

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.