Home LOL 20 feitjes die je nog niet wist over ‘Sex and The City’

20 feitjes die je nog niet wist over ‘Sex and The City’

Miranda is van nature blond?!

Reporters
Je dacht dat je alles wist over Carrie en compagnie? Toch niet. Sommige van deze weetjes will blow your mind.

1. Het boek met liefdesbrieven dat Carrie leest in de eerste film, 'Love Letters of Great Men', bestond niet toen de film uitkwam. Omdat zo veel mensen het wilden kopen na het zien van de film, werd het dan toch gepubliceerd.

2. Cynthia Nixon is van nature blond. Ze verfde haar haren om Miranda te spelen.

3. Nadat Miranda en Carrie in een aflevering cupcakes aten bij The Magnolia Bakery, werd de winkel zo populair dat ze een buitenwipper moesten aannemen.

SATC

4. Op het moment dat de befaamde 'I curse the day you were born'-scène gefilmd werd voor de eerste film, was er een brandoefening aan de gang in een meisjesschool aan de andere kant van de straat. Een bende meisjes kwam gillend naar buiten gelopen en riepen'We love you, Mr. Big!'. Chris Noth antwoordde met 'Shouldn't you be in school?', waarop een van de meisjes perfect repliceerde met 'abso-fuckin’-lutely!'. Ge-wel-dig.

5. Sarah Jessica Parker was de enige van de vier actrices die een clausule in haar contract had die stelde dat ze nooit naakt zou verschijnen in de serie.

6. In 2012 werd het appartement van Carrie verkocht voor 9,65 miljoen dollar. Je vindt de flat in Perry Street, Manhattan.

7. De scène uit de eerste film waarin Carrie uit de limousine springt en Big slaat met haar bruidsboeket, werd opgenomen in het midden van New York en had dus veel bekijks. Om niet te verraden wat er in de film zou gebeuren, werden verschillende scènes opgenomen. Zo was er bijvoorbeeld een scène waarin Carrie en Mr. Big elkaar dolgelukkig in de armen vallen.

SATC

8. Ook uit de eerste film: het kaartje dat bij de bruidsjurk van Vivienne Westwood zit, werd echt door Vivienne Westwoord geschreven.

9. Zelfs wanneer haar benen niet gefilmd werden, stond Kim Cattrall erop altijd hakken te dragen. Ze meende dat ze zich daardoor meer Samantha voelde.

10. Het jongetje dat Brady speelt in de film, is hetzelfde jongetje dat baby Brady was in de serie.

Brady

11. De rol van Matthew McConaughey in de aflevering 'Escape From New York' werd eerst aangeboden aan Alec Baldwin, George Clooney en Warren Beatty, die alle drie weigerden.

12. Willie Garson, die Stanford speelt in de serie, ging jaren voor de serie gefilmd werd, op een blind date met Sarah Jessica Parker. Ze zijn ook goede vrienden in het echte leven.

13. Voor de scène waarin Trey Charlotte ten huwelijk vraagt, werd een etalage van Tiffany’s nagemaakt omdat de echte winkel niet gefilmd mocht worden. Een werknemer van de zaak keurde de nepetalage wel goed voordat het filmen begon.

14. In de tweede film komen de vier vriendinnen aan op de luchthaven van Marrakech, niet die van Abu Dhabi.

marrakesh

15. Natasha, voor even de vrouw van Big, draagt altijd wit, wat haar kleurloze persoonlijkheid symboliseert.

16. In de eerste film vervangt Carrie in een boekenwinkel een boek dat in een staander staat door haar eigen werk. Het boek dat ze vervangt, gaat over een vrouw die een extravagant trouwfeest plant en aan het altaar achtergelaten wordt. Oh, de symboliek.

17. De opnames van de allerlaatste aflevering, 'An American Girl in Paris – Part Deux', eindigden slechts vier dagen voor de aflevering op televisie kwam.

18. Het vijfde seizoen van de serie telt slechts acht afleveringen omdat Sarah Jessica Parker zwanger was tijdens de opnames. Aan Carries outfits was soms dan ook duidelijk te zien dat de makers haar baby bump probeerden te verbergen.

Carrie

19. In de begingeneriek zit een foutje. Wanneer de bus voorbij rijdt en Carrie nat spettert, zit die vol mensen. In het volgende beeld is de bus leeg.

20. Tot en met de twaalfde aflevering van het vierde seizoen werden Sarah Jessica’s naam en de titel van de serie in de begingeneriek getoond vóór de WTC-torens. Na de aanslagen van 11 september 2001 verschenen beide voor het Empire State Building.

Meer over 'Sex and The City':

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.