Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Giphy

Wij zijn even verbaasd als jij.

Sarah Jessica Parker wou Carrie helemaal niet spelen

Het is moeilijk Sex And The City in te beelden zonder Sarah Jessica Parker, maar toch was het bijna zo geweest. De actrice gaf onlangs in een interview toe dat ze het helemaal niet zag zitten om Carrie Bradshaw te spelen. Moraal van het verhaal: soms moet je ook eens dingen tegen je zin doen. Je zou er maar eens stinkend rijk van kunnen worden.

Waarom zou je in godsnaam geen vrouw willen spelen die mag rondparaderen in de meest geweldige outfits en designerschoenen – om nog maar te zwijgen van het feit dat de actrice die kleren vaak mocht houden? Wel, ondanks het feit dat het script van de serie Parker heel erg aansprak en ze dus ook de pilot opnam, veranderde ze van gedachte toen bleek dat HBO de serie ook echt wou maken. De actrice wilde namelijk niet vasthangen aan één job. Ze vertelde de interviewer dat ze het leuk vond om te jobhoppen van show naar show en het idee van een televisieshow waarin ze lange tijd zou moeten optreden haar niet aantrok.

 

Alsof onze dank aan HBO voor zes seizoenen Sex And The City-heerlijkheid nog niet groot genoeg was, zijn er geen grenzen meer aan nu we weten dat de makers er alles aan hebben gedaan om SJP toch te overtuigen. Want zou de leukste serie ooit wel zo geweldig geweest zijn zonder de hilarische gezichtsuitdrukkingen, het schattige giecheltje en de steenharde abs van de de blonde krullenbol? Wij denken van niet. 

 

carrie

 

Hadden de HBO-mensen dan geen andere opties achter de hand, mocht Parker toch afzeggen? Die hadden ze zeker. Naast Kristin Davis, die uiteindelijke gecast werd als Charlotte, was ook Dana Delaney een potentiële Carrie. Zij greep uiteindelijk naast de rol en koos dan maar voor een personage dat niet verder van Carrie Bradshaw kon liggen: dat van een Desperate Housewive.

 

 

desperate housewives

 

 

SATC-adepten, hierzo:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '