Home LOL 19 tekenen dat je niet zo goed kan flirten

19 tekenen dat je niet zo goed kan flirten

10. De helft van je berichtjes aan je potentieel lief is eigenlijk door je BFF getypt.

© giphy

Terwijl Joey uit ‘Friends’ met ‘How you doin’?’ iedere vrouw aan de haak slaat, vraagt elke persoon als jij flirt – lees: knipoogt – of er iets in je oog zit. Oeps! Dit zijn 19 tekenen dat je geen krak bent in iemand verleiden.

De tijd dat je het gewoon kon ‘aanvragen’ bij je crush is helaas voorgoed verleden tijd. Nu moet je eerst drie weken origineel uit de hoek komen op Tinder om een date te scoren en dan begint de hel pas écht, want dan moet je in real life flirten. Sommigen zijn geboren verleiders of verleidsters, maar heel wat anderen kunnen zichzelf niet zo goed verkopen. Die laatsten herkennen zich ongetwijfeld in de volgende gênante situaties.

1. Zo rood als een tomaat

Je begint onmiddellijk te blozen bij alles wat je date zegt, waardoor je een hele avond rondloopt met een hoofd zo rood als een tomaat.

2. Vliegje in je oog

Je probeert verleidelijk te knipogen, maar in werkelijkheid lijkt het alsof er een net een insect tegen je oogbal aanvloog of dat je eigenlijk enorm veel last hebt van buikkrampen en de pijn verbijt.

3. Zenuwpees

Je kan niet stilzitten en de persoon recht tegenover jou wordt bijna zeeziek van jouw gewiebel of gefrunnik. Het papiertje van je frisdrank ligt al in duizenden stukjes voor je neus, al je nagels zijn afgebeten en je hebt je date zeker al twaalf keer per ongeluk tegen zijn/haar/hun schenen geschopt onder de tafel.

4. Ikke, ikke, ikke

Je wil aan je date tonen wat voor een catch jij bent, maar daardoor praat je enkel over jezelf. Die persoon denkt bijgevolg dat je niet geïnteresseerd bent in hem/haar/hen of dat je wel heel vol bent van jezelf.

5. It’s o so quiet

Je klapt volledig dicht en plots heb je niks interessants meer te vertellen. De stilte die daarop volgt, is zo pijnlijk dat je het liefst van al onder de tafel zou willen kruipen.

6. Stuntelig

Je bent heel onhandig als je probeert te flirten. Je stoot je glas – voor de derde keer – om, je morst saus op je sweater én broek, en je struikelt over de stoeprand. Je kan hopen dat je toekomstige partner dit schattig vindt, tot je die tweede (hete!) koffie volledig uitgiet over zijn/haar/hun kruis.

7. Slechte komiek

Je verandert in een komiek, maar wel het soort dat de slechtste en meest flauwe moppen ooit vertelt. Dit wordt meestal gevolgd door puntje 5.

8. Geen interesse

Niemand heeft door dat je eigenlijk aan het flirten bent, waardoor ze altijd denken dat je totaal geen interesse hebt in hen.

9. Too much information

Je slaagt erin altijd zaken te vertellen die niemand wil horen op een eerste date. Hij/zij/die hoeft nog niet in het eerste halfuur te weten komen of je een propper of een vouwer bent als het over wc-papier gaat. Ook dit wordt meestal gevolgd door puntje 5.

10. Reddende engel(en)

Je vriend(inn)en moeten je sowieso altijd helpen. De helft van je berichtjes aan je potentiële lief is eigenlijk door je BFF getypt. Helaas kan je hem/haar/hen niet meenemen als je hulplijn tijdens je afspraakje.

11. Indruk maken

Je wil die knappe date van zijn/haar/hun sokken blazen, maar al je pogingen mislukken waardoor je eerder een mal figuur slaat. Plots denk je dat je de allerbeste schaatsster bent – terwijl je nul komma nul evenwichtsgevoel hebt – of beweer je dat er aan jou een echte chef-kok is verloren gegaan – terwijl je nog geen ei kan koken -.

12. Codetaal

Je lijkt wel een eigen taaltje te hebben als je flirt, want niemand snapt er ook maar iets van. Je overduidelijke – volgens jou toch – signalen gaan compleet de mist in, met als gevolg dat ook je potentiële match in rook opgaat.

13. Te hard je best doen

Je doet té hard je best. Je lacht te hard met de mopjes die iemand maakt, je speelt te veel met je haar of je gaat te snel veel te dicht zitten.

14. Slechte openingszinnen

‘Ken ik je ergens van?’, ‘Kom je hier vaak?’ of ‘Deed het pijn als je uit de hemel viel?’. Je rijgt de standaard foute openingszinnen een voor een aan elkaar. News flash: ze werken niet! Het enige wat je ermee bereikt, is dat de persoon die voor je staat in de lach schiet of eens goed met zijn/haar/hun ogen rolt.

15. Stop and stare

Je kent het wel: je zit op café wat rond te kijken en je blik kruist toevallig die van die ene knappe persoon aan de bar. Dat is het begin van een toffe avond. Wat jij doet, is minutenlang naar die ene knapperd staren in de hoop dat hij/zij/die je opmerkt. Helaas kom je zo eerder over als een stalker.

16. Rare geluidjes

Je maakt vreemde geluiden zoals sissen, fluiten of smakken. Maar dat speelt enkel in je nadeel in je verleidingsspel. Je bent geen dier en de persoon die je aan de haak probeert te slaan (hopelijk) ook niet, dus hou het bij woorden in plaats van geluiden.

17. Te hard van stapel lopen

Je vraagt tijdens de eerste tien minuten dat je iemand leert kennen of hij/zij/die wil trouwen, een kinderwens heeft en zou willen verhuizen naar jouw geboortedorp.

18. Hard to get

Je tactiek is doen alsof een persoon die je heel leuk vindt, je helemaal niet interesseert. Met als gevolg heeft hij/zij/die ook geen interesse (meer) in jou en gaat hij/zij/die mee naar huis met iemand anders. Kans verkeken!

19. Dronken zeeman

Je wil je een beetje moed indrinken, daar is niks mis mee. Maar dat ene glaasje wordt al snel een hele fles jenever zodat je toch hallo durft te zeggen tegen je crush. In plaats van een toffe babbel, slaag je er enkel nog in om wat te brabbelen wat totaal niet sexy overkomt.

Lees ook: