Home Lifestyle OOPS: 9 signalen dat je verslaafd bent aan Netflix

OOPS: 9 signalen dat je verslaafd bent aan Netflix

1. Eentje is geentje!

netflix
© jeshoots & ytcount via unsplash

Staat Netflix & chill voor jou niet gelijk aan stoute dingen doen met je lief, maar wel aan een hele avond in de zetel liggen om de ene na de andere aflevering van je favoriete serie te bekijken? En dat het liefst zo goed als elke dag van de week? Dan herken je jezelf ongetwijfeld in de volgende 9 signalen.

1. Eentje is geentje

Je kan niet gewoon één aflevering per avond bekijken. Bingewatchen is jouw specialiteit en in plaats van op de uitknop te duwen, gebruik je liever de OK-knop om de intro te skippen van de volgende aflevering die al klaarstaat.

2. Je hebt alle nieuwe series altijd onmiddellijk gezien

Het tweede seizoen van ‘Sex Education’, het derde seizoen van ‘La casa de papel’ of het eerste seizoen van ‘The Witcher’. Van zodra het uitkomt, wil je het zo snel mogelijk en het liefst van al – zie puntje 1 – in één keer verslinden.

3. Je ergert je als er maar 1 seizoen bestaat van een reeks

Je ontdekt een toffe, nieuwe serie op Netflix, maar na acht afleveringen merk je plots tot je grote frustratie dat het (voorlopig) gedaan is. Nu moet je maanden- of zelfs jarenlang wachten op het nieuwe seizoen of komt er zelfs geen vervolg. Niets maakt je slechtgezinder dan dat.

4. Je raakt ‘s avonds maar niet in bed

Hoe graag je ook onder de lakens kruipt om te genieten van minstens acht uur slaap. Je geeft toch voorrang aan het bekijken van nog een, twee, drie of vier afleveringen van die ene serie. Als gevolg is het weeral ruim na middernacht en zal je de volgende ochtend als een zombie rondlopen om hetzelfde scenario ‘s avonds gewoon opnieuw te herhalen.

5. Je vindt het niet erg als je plannen ‘s avonds gecanceld worden

Je ging normaal cocktails gaan drinken met je vriendinnen, babysitten op je nichtje of iets gaan eten met je lief, maar die plannen vallen onverwachts in het water. Tot grote spijt van die andere persoon, maar tot grote vreugde van jou, want nu kan je verder kijken naar die ene serie!

6. Netflix & écht chill

Wie bij jou Netflix komt kijken, wéét maar best dat je het echt niet apprecieert als hij/zij plots aan jou begint te friemelen. ‘Zie je niet dat ik aan het kijken ben?!’

7. Je huis ligt er als een stort bij omdat je geen tijd hebt om op te ruimen

Je vaatwas én gootsteen zitten vol met vuil servies, het stof komt je tegemoet en je kleren liggen overal verspreid omdat alle stoelen ook al bezet waren. Het is dringend tijd om je huis/kamer/appartement eens te kuisen, maar je prioriteit ligt ergens anders.

8. Je praat over de personages en plot twists alsof ze écht (gebeurd) zijn

Op een gegeven moment móet je je natuurlijk opnieuw buiten onder de mensen begeven. Je favoriete gespreksonderwerp is dan ook wat er zich allemaal afspeelde in de aflevering van gisteren!

9. Niets of niemand kan je storen terwijl je aan het kijken bent

Je snacks, XL-koffie, kussen en dekentje liggen klaar, dus je komt voor niets of niemand nog uit je zetel. Wie meekijkt, houdt ook beter zijn/haar mond, want je wil geen moment missen.

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.