Home Lifestyle 11 signalen dat je verslaafd bent aan Netflix

11 signalen dat je verslaafd bent aan Netflix

1. Eentje is geentje!

netflix
© jeshoots & ytcount via unsplash

Staat Netflix & chill voor jou niet gelijk aan stoute dingen doen met je lief, maar wel aan een hele avond in de zetel liggen om de ene na de andere aflevering van je favoriete serie te bekijken? En dat het liefst zo goed als elke dag van de week? Dan herken je jezelf ongetwijfeld in de volgende 11 signalen.

1. Eentje is geentje.

Je kan niet gewoon één aflevering per avond bekijken. Bingewatchen is jouw specialiteit en in plaats van op de uitknop te duwen, gebruik je liever de OK-knop om de intro te skippen van de volgende aflevering die al klaarstaat.

2. Je hebt alle nieuwe series altijd onmiddellijk gezien.

Het tweede seizoen van ‘Sex Education’, deel vier van ‘La casa de papel’ of het eerste seizoen van ‘The Witcher’. Van zodra het uitkomt, wil je het zo snel mogelijk en het liefst van al – zie puntje 1 – in één keer verslinden.

3. Je ergert je als er maar 1 seizoen bestaat van een reeks.

Je ontdekt een toffe, nieuwe serie op Netflix, maar na acht afleveringen merk je plots tot je grote frustratie dat het (voorlopig) gedaan is. Nu moet je maanden- of zelfs jarenlang wachten op het nieuwe seizoen of komt er zelfs geen vervolg. Niets maakt je slechtgezinder dan dat.

4. Je raakt ‘s avonds maar niet in bed.

Hoe graag je ook onder de lakens kruipt om te genieten van minstens acht uur slaap. Je geeft toch voorrang aan het bekijken van nog een, twee, drie of vier afleveringen van die ene serie. Als gevolg is het weeral ruim na middernacht en zal je de volgende ochtend als een zombie rondlopen om hetzelfde scenario ‘s avonds gewoon opnieuw te herhalen.

5. Je vindt het niet erg als je plannen ‘s avonds gecanceld worden.

Je ging normaal cocktails drinken met je vriendinnen, babysitten op je nichtje of iets gaan eten met je lief, maar die plannen vallen onverwachts in het water. Tot grote spijt van die andere persoon, maar tot grote vreugde van jou, want nu kan je verder kijken naar die ene serie!

6. Netflix & écht chill.

Wie bij jou Netflix komt kijken, wéét maar best dat je het echt niet apprecieert als hij/zij/die plots aan jou begint te friemelen. ‘Zie je dan niet dat ik aan het kijken ben?!’

7. Je huis ligt er als een stort bij omdat je geen tijd hebt om op te ruimen.

Je vaatwas én gootsteen zitten vol met vuil servies, het stof komt je tegemoet en je kleren liggen overal verspreid omdat alle stoelen ook al bezet waren. Het is dringend tijd om je huis/kamer/appartement eens te kuisen, maar je prioriteit ligt ergens anders.

8. Je praat over de personages en plot twists alsof ze écht (gebeurd) zijn.

Op een gegeven moment móet je je natuurlijk opnieuw buiten onder de mensen begeven. Je favoriete gespreksonderwerp is dan ook wat er zich allemaal afspeelde in de aflevering van gisteren!

9. Niets of niemand kan je storen terwijl je aan het kijken bent.

Je snacks, XL-koffie, kussen en dekentje liggen klaar, dus je komt voor niets of niemand nog uit je zetel. Wie meekijkt, houdt ook beter zijn/haar/hun mond, want je wil geen moment missen.

10. Je kijkt werkelijk overal.

Dankzij je smartphone kan je Netflix werkelijk overal opzetten. Op toilet, in de wachtkamer van de tandarts, stiekem in die saaie les, op de trein, enzovoort. Je kijkt zelfs liever naar een aflevering tijdens het avondeten, dan met je mond vol aan je lief of ouders te moeten vertellen hoe je dag was.

11. Vrienden vragen steeds kijktips aan jou.

Als er een iemand is aan wie je familie, vrienden, collega’s en zelfs buren kijktips vragen, dan ben jij het wel. Je kan iedereen de beste serie(s) aanraden en dat in verschillende genres. You’re welcome! Als je één euro per tip zou krijgen, dan was je ondertussen al stinkend rijk.

Lees ook: