https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/
Home Lifestyle 15 kijktips waardoor je deze week niet uit je sofa te krijgen...

15 kijktips waardoor je deze week niet uit je sofa te krijgen zal zijn

Veel horror, heel wat feelgood en vooral véél gezelligheid.

© Universal Pictures/ VIER/ Netflix

Nu we onze avonden even niet kunnen doorbrengen op café, wachten ons de komende tijd veel dates met de tv. Gelukkig is daar deze week veel te zien. Zoals elke maandag verzamelde onze tv-redactrice de leukste kijktips van de week, zodat je je bijna niet kán vervelen.

The Undoing

Vandaag verschijnt de eerste aflevering van de nieuwe HBO-serie ‘The Undoing’ op Streamz. De mini-serie is een aanrader voor fans van ‘Big Little Lies’, want ze werd geschreven door David E. Kelley. Als Nicole Kidman in deze hoofdrol even geniaal als in ‘Big Little Lies’, dan zit het helemaal goed. In ‘The Undoing’ staat Kidman naast Hugh Grant als therapeute Grace Fraser, een succesvolle vrouw die een perfect leventje lijkt te leiden, tot verschillende mysterieuze gebeurtenissen haar perfecte wereld verstoren. De grote verhaallijn, die van rijke mensen die donkere geheimen verbergen, lijkt gelijk te lopen met die van ‘Big Little Lies’.

Vanaf vandaag op Streamz.

© HBO

Gothika

Het is de week van Halloween en dat is eraan te zien in de tv-gids. Zowat alle zenders hebben verschillende scary movies ingepland, te beginnen met ‘Gothika’ op VTM 4 vanavond. Ninetieskinderen herinneren zich vooral de soundtrack van de film, het trieste ‘Behind Blue Eyes’ van Limp Bizkit. Hally Berry speelt in de thriller een psychiater die plots wakker word als patiënt in het psychiatrisch ziekenhuis waar ze werkt. Ze wordt beschuldigd van de brutale moord op haar echtgenoot.

Vanavond om 20u40 op VTM 4.

© Warner Bros.

Telefacts NU – De Verdeelde Staten van Amerika

Even spannend en angstaanjagend als een halloweenfilm is de situatie in de Verenigde Staten. Volgende week weten we of Donald Trump zichzelf opvolgt. Telefacts NU kijkt dinsdag door de ogen van correspondente Greet De Keyser naar een land dat meer dan ooit verdeeld lijkt. Ze reist het land rond om te spreken met Amerikanen die het beleid van Trump echt voelen.

Dinsdag om 21u55 op VTM.

© VTM

Bake Off Vlaanderen

Als er iets is wat we nu kunnen gebruiken, is het wel de warmte en gezelligheid die Wim Opbrouck naar het scherm brengt met ‘Bake Off Vlaanderen’. In een nieuw seizoen strijden alweer tien bakfanaten voor het hoogste schavotje, deze keer in het winderige Oostende. Buiten de locatie blijft het programma onveranderd, en dat is maar goed ook. Dit wordt weer smullen!

Woensdag om 20u35 op VIER.

© VIER

Final Destination 5

In afwachting van de zesde ‘Final Destination’-film, die er echt wel zit aan te komen, kan je woensdag nog eens naar nummer 5 kijken. Het idee ken je ondertussen wel: de personages ontsnappen aan de dood, waarop de dood hen achtervolgt en op de meest gruwelijke manieren te pakken krijgt. Er is deze keer echter nog een addertje onder het gras: als de overlevenden zelf iemand vermoorden, nemen ze de levensverwachting van die persoon over en kunnen ze zich redden.

Woensdag om 20u35 op ZES.

© Warner Bros.

Holidate

‘Holidate’ is de allereerste titel in het grote kerstaanbod dat Netflix heeft klaarstaan voor de komende twee maanden. Sloane (Emma Roberts) en Jackson (Luke Bracey) zijn het beu om single te zijn tijdens de feestdagen, dus besluiten ze elkaars platonische plus-ones te worden. Dat blijkt een goed plan, tot er gevoelens in het spel komen.

Vanaf woensdag op Netflix.

© Netflix

Op de man af

She did it! Saartje Vandendriessche deed wat ze in het eerste seizoen van ‘Op de man af’ nét niet kon en versloeg vier van de zeven bekende mannen die haar uitdaagden. Otto-Jan Ham, Viktor Verhulst, Nawfel Bardad-Daidj en Bartel Van Riet moesten allemaal het onderspit delven. In de laatste aflevering kijkt Saartje samen met haar coaches Hanna Mariën en Els Snauwaert terug op die straffe prestatie.

Donderdag om 20u40 op Eén.

© VRT

The Intern

‘The Parent Trap’, ‘The Holiday’, ‘What Women Want’ en ‘Something’s Gotta Give’ hebben een ding gemeen en dat is schrijfster en regisseur Nancy Meyers. ‘The Intern’ is haar recentste film en past perfect in bovenstaand rijtje. ‘The Intern’, met Robert De Niro als de intern van Anne Hathaway,  is zo’n film waar je gewoon vrolijk van wordt. Meer moet dat nu niet zijn.

Donderdag om 20u35 op VIJF.

© Warner Bros.

The Conjuring 2: The Enfield Poltergeist

Durvers kunnen donderdag naar de tweede film in de ‘The Conjuring’-reeks kijken. In ‘The Enfield Poltergeist’ wordt een (zogezegd) waargebeurd verhaal van een paranormale verschijning verteld, hetzij serieus gedramatiseerd (lees: extra eng gemaakt). Ed en Lorraine Warren zijn terug om de zaak te onderzoeken.

Donderdag om 20u35 op ZES.

© Warner Bros.

Coco

Als je ‘t mij vraagt, is ‘Coco’ een van de allermooiste Pixarfilms ooit. Rotten Tomatoes lijkt het met mij eens: de film krijgt een score van 97%. De animatiefilm over de Mexicaanse Miguel die muzikant wil worden maar niet mag van zijn familie, is dan ook een must-see. Hij past bovendien perfect bij deze periode, want hij speelt zich af op Día de los Muertos, de Mexicaanse Allerheiligen.

Vrijdag om 18u35 op VTM 3.

© Disney

Ferdinand

Ferdinand werd in 1938 al geïntroduceerd als tekenfilmfiguurtje van Disney, in 2017 kreeg het dier zijn eigen animatiefilm. Hij is een vredelievende stier die niet wil opgeleid worden tot vechter. Ferdinand vlucht weg en komt op de boerderij van een zekere Juanes terecht, waar hij bevriend raakt met Nina, de dochter.

Vanaf vrijdag op Disney+.

© Disney

Get Out

‘Get Out’ kreeg in 2018 vier Oscarnominaties, waaronder een voor Beste Film. Dat is best opvallend: in de geschiedenis van de Oscars gingen slechts vijf horrorfilms ‘Get Out’ voor in die categorie. De film van Jordan Peele kon niet winnen, maar kreeg wel de Oscar voor Best Original Screenplay. Om maar te zeggen: als er een scary movie is die je in deze halloweenweek moet zien, is het wel deze.

Vrijdag om 22u30 op VTM 3.

© Universal Pictures

It

‘It’, gebaseerd op het boek van Stephen King, kreeg geen grote prijzen, maar was wel een enorme kaskraker in 2017. Vorig jaar lokte ook het tweede deel heel veel horrorfans naar de cinema. Zaterdag, op Halloween, zie je deel 1 op VIER.

Zaterdag om 20u25 op VIER.

© It

P.S. I Love You

Romantiek of horror? De keuze is zaterdag volledig aan jou. VIJF kiest vollenbak voor romantiek met de ultieme huilfilm, ‘P.S. I Love You’. In deze dramatische romcom speelt Hilary Swank een jonge weduwe die een pad van berichten volgt dat haar overleden geliefde voor haar heeft achtergelaten. Wist je trouwens dat er een sequel aankomt?

Zaterdag om 21u30 op VIJF.

© Warner Bros.

Split

James McAvoy speelt in deze psychologische horrorfilm Kevin, een man met 23 persoonlijkheden. Wanneer een 24ste, slechte persoonlijkheid alle andere dreigt over te nemen, ontvoert hij drie meisjes. Niet alleen zij, maar ook de 23 persoonlijkheden van Kevin nemen het op tegen die ene slechte, in de hoop te overleven. Kritische stemmen roepen sinds ‘Split’ uitkwam in 2017 dat de film ondergewaardeerd is, en dat McAvoy op z’n minst een nominatie voor een Oscar verdiend had.

Zaterdag om 22u35 op VTM3.

© Universal Pictures

Lees ook: