https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/
Home Lifestyle Film 13 programma’s en films waarvoor wij deze week met plezier thuisblijven

13 programma’s en films waarvoor wij deze week met plezier thuisblijven

Binnen blijven is zo slecht nog niet.

programma's films deze week
© STX Films/Eén/VIER

‘Zin om te zien?’ Het is de reactie die we het vaakst zien verschijnen onder artikels over leuke programma’s of nieuwe series. Want een date met je vrienden of je lief hoeft niet altijd op café, maar kan ook gewoon voor de tv. Elke maandag verzamelt onze tv-redactrice de leukste kijktips van de week, zodat je je gezellige avondjes al kan inplannen.

De Slimste Mens ter Wereld

Vanavond gaat het achttiende seizoen van ‘De Slimste Mens ter Wereld’ van start, en het begint meteen goed. Met Marie Verhulst, Senne Misplon en favoriet Ella Leyers zitten niet alleen drie interessante kandidaten in de zetels, ook de jurytafel ziet er goed uit. Als je James Cooke en Jeroom wil zien muilen, moet je vanavond naar VIER zappen.

Vanaf maandag om 21u25 op VIER.

© VIER

Niets te Melden

Koen De Bouw en Jonas Van Geel in een politiewagen, Charlotte Timmers en Barbara Sarafian aan de dispatch en criminelen Wim Willaert en Robrecht Vanden Thoren in hun schuilplaats: dat zijn de enige drie decors die je te zien krijgt in ‘Niets te Melden’. Erg dynamisch is de comedyserie niet te noemen, maar het fomat triggert wel mijn nieuwsgierigheid. Het werd overgenomen van de Australische reeks ‘No Activity’ en aangepast door Koen Burssens, de man die ook meeschreef aan ‘Safety First’ en ‘Hoe Zal Ik Het Zeggen?’. De reeks is nu te zien op Streamz.

Vanaf maandag op Streamz. 

© Streamz

Durf te vragen  – KOTK-special

Donderdag is het de 21ste Dag tegen Kanker, een dag waarop mensen met kanker en hun naasten een hart onder de riem gestoken wordt. Eén doet dat met vier speciale uitzendingen deze week, waaronder een aflevering van ‘Durf te vragen’. Siska Schoeters brengt een bezoek aan enkele kankerpatiënten en stelt hen de vragen die anderen niet durven stellen.

Dinsdag om 20u40 op Eén. 

© Eén

De Anderhalve Meter Show

‘De Anderhalve Meter Show’ ontstond uit de creativiteit die de lockdown met zich meebracht. Het is een sketchprogramma met naast Rik Verheye ook ‘Neveneffecten’-collega’s Jelle De Beule en Koen De Poorter en vrouwelijk komisch talent als Charlotte Vandermeersch en Lisa Naert. Laat ons hopen dat dit van een ander niveau is dan ‘Influencers’, het dramatisch slechte sketchprogramma dat VIER tijdens de lockdown uitzond.

Dinsdag om 20u35 op VIER. 

© VIER

Bridesmaids

Sinds ‘Bridesmaids’ in 2011 uitkwam, is de film verheven tot klassieker in de categorie van de betere chickflick. Dat is vooral te danken aan een legendarische Melissa McCarthy en Kristen Wiig, en aan de al even legendarische diarreescène. Geen idee waar ik het over heb? Dan raad ik je aan om woensdag een filmavondje in te plannen.

Woensdag om 20u40 op VTM 3.

© Universal Pictures

Catch and Release

Een filmavondje dus, want VTM 3 zet onmiddellijk na ‘Bridesmaids’ nog een chickflick in de programmatie. Jennifer Garner speelt in ‘Catch and Release’ Gray Wheeler, een jonge vrouw wiens verloofde plots sterft. Ze zoekt troost bij zijn vrienden, waaronder een onverbeterlijke playboy die ze allesbehalve vertrouwt. Kan je al raden wat er gebeurt? Exactly. Maar hé, voorspelbaar is daarom niet slecht.

Woensdag om 22u55 op VTM 3.

© Sony Pictures

A Day to Remember

Na de vele mooie reacties vorig jaar op de special ‘A Day to Remember’, ontvangt Lieve Blancquaert opnieuw mensen die een dierbare hebben verloren aan kanker in haar fotostudio. Zij poseren met hun geliefde. Deze aflevering is, net als de ‘Durf te vragen’-special, deel van de Kom Op Tegen Kanker-week van Eén. Ik hou alvast een paar zakdoekjes in de aanslag en raad je aan hetzelfde te doen.

Donderdag om 20u40 op Eén.

© Eén

Second Act

Net voor ze een stelende stripper was in ‘Hustlers’, speelde J.Lo de stoere Maya, een filiaalmanager van een supermarkt die hogerop wil geraken ondanks het feit dat ze geen diploma op zak heeft. Per ongeluk – door enkele leugentjes om bestwil – scoort ze een hooggekwalificeerde job bij een fancy bedrijf en moet ze haar weg door het werkleven liegen. Mocht je ‘t nog niet doorhebben: deze film is min of meer een moderne remake van ‘Maid in Manhattan’.

Donderdag om 21u30 bij VIJF.

© STX Films

Alguién tiene que morir (‘Someone Has to Die’)

De Mexicaanse regisseur Manolo Caro scoorde eerder al op Netflix met ‘La casa de las flores’. Met deze mini-serie zoekt hij het opnieuw in een welgestelde, conservatieve familie. In het Spanje van de jaren 50 wil een echtpaar dat hun zoon terugkeert uit Mexico om zijn verloofde te ontmoeten. De verrassing is groot wanneer hij terugkomt met een man aan zijn zijde.

Vanaf vrijdag op Netflix. 

© Netflix

Clouds

Justin Baldoni, de man die je kan kennen als Rafael in ‘Jane The Virgin’ én als regisseur van de film ‘Five Feet Apart’ met Cole Sprouse, maakte ‘Clouds’ voor Disney+. Toegegeven: de man wedt met dit drama op hetzelfde paard als met zijn eerste film. ‘Clouds’ vertelt het waargebeurde verhaal van een erg zieke tiener, Zach, die in zijn resterende tijd zijn muzikale dromen najaagt. Een tearjerker van jewelste.

Vanaf vrijdag op Disney+.

© Disney+

Red Eye

‘Peaky Blinders’-acteur Cillian Murphy ziet er met zijn doordringende ogen en scherpe kaaklijn een beetje creepy uit, en dat komt hem heel erg van pas in deze thriller. Muphy speelt een misdadiger die de opdracht kreeg een staatssecretaris te vermoorden. Daarvoor heeft hij hotelmanager Lisa (Rachel McAdams) nodig. Hij zorgt ervoor dat hij naast haar op het vliegtuig komt te zitten en verplicht haar naar het hotel waar ze werkt te bellen opdat de politicus in een specifieke kamer terechtkomt. Doet ze het niet, dan  vermoordt zijn handlanger Lisa’s vader.

Vrijdag om 20u45 op VTM 2.

© Dreamworks Pictures

Blind Getrouwd Australië

Elke liefhebber van reality weet dat het allerbeste deel van een realityprogramma de reünie is. Het is het moment waarop alle drama uit de doeken gedaan wordt, en dat zal bij ‘Married At First Sight Australia’ niet anders zijn. Volgens de beschrijving in de tv-gids wordt er ‘een groot verraad onthuld’ tijdens de reünie. Smullen! De reünie wordt in twee afleveringen opgedeeld. Het eerste deel wordt vrijdag uitgezonden, het tweede deel pas maandag.

Vrijdag en maandag om 19u15 op VTM 2.

© Nine Network

The Devil Wears Prada

‘The Devil Wears Prada’ op een vrijdagavond? Groundbreaking. Dit is nu eenmaal het soort film dat je 101 keer kan bekijken, en dan nog een keer.

Vrijdag om 21u25 op Eén. 

Lees ook: