Home Lifestyle YAY: dit is de winnaar van ‘Belgium’s Got Talent’

YAY: dit is de winnaar van ‘Belgium’s Got Talent’

Wie de grote finale van de talentenshow nog moet zien opgelet: spoiler alert!

VTM

De grote finale van de talentenshow ‘Belgium’s Got Talent’ op VTM vond gisterenavond plaats. Vechtsporter Ian en topgymnaste Natascha dansten hun weg naar de overwinning. Het koppeltje keert met 50.000 euro terug naar huis.

Ian en Natascha zijn allebei 19 jaar oud. Voor hun avontuur in ‘Belgium’s Got Talent’ dansten ze nooit eerder samen. Ze zijn wel allebei supersportief. Hij is een wereldkampioen jiujitsu voor duo’s samen met zijn jongere broer, en zij won al verschillende prijzen als gymnaste. Toch deden ze met een dansact mee aan de talentenshow.

Natascha wilde heel graag meedoen aan het VTM-programma, maar ze zocht nog een partner. Ze richtte zich tot haar vriendje Ian met wie ze zo’n jaartje samen is, ook al had de jonge gast totaal geen danservaring. De twee boksten week na week samen elke dansroutine in elkaar, volledig zelf zonder hulp van een coach of choreograaf.

Zowel de jury als het publiek waren dol op de acrobatische tortelduifjes. Ze schopten het tot bij de laatste zes kandidaten en trakteerden ons in de finale op een adembenemend mooie dansroutine. De mond van de jury viel meerdere malen open en ook wij zaten met grote ogen toe te kijken hoe Natascha zich opnieuw in allerlei bochten kronkelde terwijl Ian haar stevig vasthield.

‘Samenwonen is nog niet aan de orde’

Het was een spannende laatste aflevering, maar Natascha en Ian mochten zich uiteindelijk tot grote overwinnaars van ‘BGT’ 2018 kronen. ‘Ik kan echt niet geloven dat we gewonnen hebben’, aldus een emotionele Ian in Het Nieuwsblad. Ze nemen 50.000 euro prijzengeld mee naar huis en weten al goed wat ze daarmee zullen aanvangen. Ze gaan sparen en een deeltje gaat naar de bomma van Ian in de Filipijnen die ze volgend jaar zullen bezoeken.

Veel tijd om te vieren had het koppeltje niet. Ian die ergotherapie studeert, werd vandaag op zijn stageplek verwacht en daarna had hij jiujitsu-les. Ook Natascha die Media en Entertainment volgt, moet dringend beginnen studeren voor de komende examens.

Het gewone leventje gaat dus gewoon door. ‘We combineren onze studies met onze sport‘, vertelt Natascha in Het Laatste Nieuws. ‘En tussendoor proberen we elkaar zoveel mogelijk te zien.’ Ian woont namelijk in Knokke-Heist en Natascha in Boom. ‘We studeren nog allebei, dus samenwonen is nog niet aan de orde. We proberen tijdens de week na school zoveel mogelijk af te spreken en in het weekend zijn we sowieso samen.’

Wil je zelf je kans wagen om voor tv-kijkend Vlaanderen met je unieke talent te schitteren op het podium? Schrijf je dan nu hier in voor het nieuwe seizoen van ‘Belgium’s Got Talent’.

Lees ook: