Home Lifestyle Food HAHA: winkelketen Lidl zet hun flannekes in promo naar aanleiding van recordpoging...

HAHA: winkelketen Lidl zet hun flannekes in promo naar aanleiding van recordpoging in ‘Belgium’s Got Talent’

Wie gaat de uitdaging aan?

VTM

Maxime probeerde in ‘Belgium’s Got Talent’ 24 karamelflannekes in één minuut op te zuigen. Helaas kon hij het flubberige goedje niet binnenhouden. De talentenshow won hij niet, maar hij lanceerde met zijn stunt wel een ware flannekes-hype. Winkelketen Lidl speelt daar handig op in en zet de dessertjes nu in promo.

Het nieuwe seizoen van ‘Belgium’s Got Talent’ is nog maar pas begonnen en we hebben al dé beelden van deze editie. De 21-jarige Maxime Pans wilde zijn persoonlijk record van 16 flannekes opzuigen in één minuut optrekken naar maar liefst 24 exemplaren. De Gentenaar was helaas iets té ambitieus. Toen iedereen dacht dat het hem gelukt was en ze de jongeman trakteerden op een luid applaus, kwamen een aantal flannetjes er onverbiddelijk terug uit. De kuisploeg van VTM mocht uitrukken om het gele goedje op te ruimen en Maxime gaat de geschiedenis in als die kandidaat van ‘BGT’ die het podium onderkotste. Eikes!

Hype

Ondanks die slechte afloop zorgde Maxime wel voor een grote hype met zijn flannekes slurpen. Heel wat Belgen zijn nieuwsgierig en willen hun lippen ook weleens rond zo’n karameldessertje plaatsen. Winkelketen Lidl speelt zelfs in op deze nieuwe rage en zet zijn pudding in promo.

Stijgende verkoop

Ze zagen de verkoop van het dessert na de bewuste aflevering van ‘BGT’ namelijk stijgen met 7 procent. ‘Dat gaat over duizenden potjes‘, vertelt woordvoerder Isabelle Colbrandt van Lidl. ‘Op sommige plaatsen waren ze zelfs uitverkocht. Daarom wilden we verrassend uit de hoek komen en inspelen op die hype.’

Fun

Bij aankoop van drie pakjes flan krijg je er nu een vierde helemaal gratis bovenop. Dat wil zeggen dat je slechts 2,07 euro betaalt voor 24 flannekes. ‘Dat is precies het aantal dat Maxime opslurpte in de show’, aldus Isabelle. Lidl is niet bang voor mogelijke negatieve reacties. ‘Dit is gewoon puur voor de fun’, aldus Isabelle. Wij denken dat er heel wat persoonlijke records zullen sneuvelen!

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees ook: