Home Lifestyle HOERA: deze oude rakker mag zich vanaf nu The Voice Senior noemen

HOERA: deze oude rakker mag zich vanaf nu The Voice Senior noemen

Niet de coaches, maar een onafhankelijke jury van 150 Vlamingen koos de winnaar van 'The Voice Senior'.

© VTM

The Voice Senior‘ kent zijn winnaar: John Leo, protégé van Walter Grootaers, won de eerste editie van de talentenjacht voor 60-plussers. De 66-jarige rakker uit Geel mag nu een nummer professioneel opnemen en gaat naar huis met een bonus van € 10.000.

Walter Grootaers is een gelukkige coach: het was hij die John Leo de voorbije weken naar de overwinning begeleidde. De 66-jarige zanger uit Geel won de eerste editie van ‘The Voice Senior’ en mag nu een nummer professioneel opnemen. Daarbovenop gaat Grootaers’ protégé naar huis met een bonus van € 10.000.


‘The Voice Senior’-winnaar John Leo en zijn coach Walter Grootaers.

Van 8 naar 4 stemmen

‘The Voice Senior’ wist de voorbije weken met elke aflevering meer dan een miljoen Vlamingen te entertainen. In de finale waren nog 8 stemmen in de running. John bracht daarin 2 nummers.

John wist zijn coach Walter te overtuigen met ‘De Clown’ waarna die laatste zijn andere poulain Karel moest laten gaan.

In de eerste ronde kon hij met ‘De Clown’, de klassieke tearjerker van de Nederlander Ben Cramer, zijn coach Walter Grootaers ervan overtuigen hem naar de volgende ronde te sturen. Walter moest toen zijn andere poulain Karel laten gaan.

Naast John gingen ook Lou van team Dana Winner, Rita van team Helmut Lotti en François van team Natalia door naar de laatste fase.

Vlaanderen kiest voor John

In de beslissende finaleronde bracht John Leo de klassieker ‘Love is All’ van Malcolm Roberts. Voor Walter was hij simpelweg de beste van de vier. ‘Hij heeft een stem en hij kan ze gebruiken. Daar moet ik eerlijk in zijn’, aldus Johns coach.

Johns interpretatie moest echter niet zozeer zijn coach overtuigen, maar wel Vlaanderen. In de finale van ‘The Voice Senior’ waren het namelijk niet langer de coaches, maar een onafhankelijke jury van 150 Vlamingen die uit de 4 topfinalisten één winnaar moesten kiezen. En dat werd John Leo.

Niet de coaches, maar een onafhankelijke jury van 150 Vlamingen verkoos John Leo tot de winnaar van ‘The Voice Senior’.

Host An Lemmens riep op het einde van de finale andere senioren die goed kunnen zingen meteen op om zich via vtm.be in te schrijven voor een volgende editie van ‘The Voice Senior’.


John Leo wordt op het podium gefeliciteerd door gastvrouw An Lemmens.

Nog meer televisienieuws:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.