Home Lifestyle Food Dit verrassend weetje wist je nog niet over je favoriete Petit Beurre-koekje

Dit verrassend weetje wist je nog niet over je favoriete Petit Beurre-koekje

Het heeft te maken met de vorm van het lekkere tussendoortje.

© Lu

Het klassieke Petit Beurre-koekje is sinds 1886 een van de bekendste tussendoortjes. Toch is er iets dat je ongetwijfeld nog niet wist over deze lekkernij.

Het Petit Beurre-koekje is een echt icoon. Het bestaat al sinds 1886 (!) en weet ons na al die jaren nog steeds blij te maken met zijn overheerlijke, romige smaak. Het tussendoortje verdwijnt meestal in een mum van tijd in onze mond, waardoor we niet echt eerder stilstonden bij de vorm.

24 puntjes

Twittergebruiker @waaromweetikdit bestudeerde het koekje wel, en hij kwam tot de verrassende vaststelling dat de vorm niet lukraak gekozen is. Het vieruurtje heeft vier hoeken die de vier seizoenen vertegenwoordigen, de rand bestaat uit 52 rondjes die het aantal weken in een jaar voorstellen, en er staan welgeteld 24 puntjes op de bovenkant in het midden wat gelijk staat aan het aantal uren in een dag. Bovendien is het koekje exact zeven centimeter lang, wat het aantal dagen in een week symboliseert.

Onderliggende boodschap: een Petit Beurre-koekje smaakt op elk uur van de dag, op elke dag van de week, in elke week van het jaar en in gelijk welk seizoen: bij een warme chocomelk in putje winter of op een picknick in hartje zomer. Smakelijk!

Nog meer koekjes:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.