Home Lifestyle Food RECEPTEN: 5 van de lekkerste koekjes voor een fancy high tea

RECEPTEN: 5 van de lekkerste koekjes voor een fancy high tea

Gezellig bijpraten? ☕️

Koekjes high tea
© Getty

Het is guur buiten, dus organiseren wij met alle plezier een fancy high tea voor onze besties. Die zullen je deze keer niet alleen naar de laatste roddels, maar ook naar de recepten van deze verslavende cookies vragen. Mark our words!

1 / 5
Haverkoekjes
Honingkoekjes
Muffins met blauwe bessen en witte chocolade
Chocolade-muntkoekjes
Duimprintkoekjes met pindaboter en confituur
Haverkoekjes
Haverkoekjes

Zes grote koeken • 20 min. + 15 min. in de oven

Wat heb je nodig?

25 g amandelen, 25 g walnoten, 60 g kokosolie, 50 g havervlokken, 1 ei, 3 el honing, 80 g boekweitbloem, 50 g rozijnen en een snufje zout.

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180°C. Hak de amandelen en walnoten in stukken. Vet een bakplaat in met boter of beleg met bakpapier. Smelt de kokosolie. Voeg de havervlokken, het ei, de honing, de boekweitbloem, de noten, de rozijnen en het snufje zout toe aan de kokosolie. Meng alle ingrediënten goed en maak dan grote balletjes van het deeg. Leg ze op de bakplaat en duw ze plat. Bak de koeken in 15 minuten bruin en laat ze afkoelen op een rooster.

TIP: als je glutenvrije havervlokken gebruikt, is dit recept glutenvrij.

Honingkoekjes
Honingkoekjes

12 kleine koekjes • 15 min. + 10 min. in de oven

Wat heb je nodig?

60 g boter, 25 g basterdsuiker, 90 g bloem + extra 2 el honing en een snufje kristalsuiker.

Zo maak je het:

Meng de boter, basterdsuiker en bloem tot een soepel deeg, en zet een uur in de koelkast. Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een bakplaat in met boter of beleg met bakpapier. Bestuif een werkblad met bloem en rol het deeg met een deegrol uit tot een plak van 1 centimeter dik. Druk figuren uit het deeg en leg ze op de bakplaat. Bak de koekjes 10 minuten in de voorverwarmde oven en laat afkoelen op een rooster. Smelt de honing in de microgolfoven en bestrijk de koekjes ermee. Strooi er wat kristalsuiker op als afwerking.

TIP: zin in een frisse toets? Voeg wat zeste van een bio­citroen toe. Nog experimenteren? Hak wat rozema­rijn fijn en voeg ook toe.

Muffins met blauwe bessen en witte chocolade
Muffins met blauwe bessen en witte chocolade

6 stuks • 15 min. + 25 min. in de oven

Wat heb je nodig?

50 g witte chocolade, 1 ei, 100 g gesmolten boter, 100 g zelfrijzende bloem, 90 g suiker, een snufje zout, 40 g blauwe bessen en poedersuiker voor de afwerking.

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180°C. Hak de witte chocolade in stukken. Klop het ei los met de gesmolten boter. Meng in een andere kom de bloem met de suiker, het snufje zout, de blauwe bessen en de stukken chocolade. Vul de muffinvormpjes voor 3/4de met het beslag. Bak ze 25 minuten in de voorverwarmde oven. Laat ze afkoelen op een rooster en bestrooi ze met poedersuiker.

TIP: varieer ook eens met een koffielepel kaneel, stukjes walnoot en stukjes appel voor een winterse toets.

Chocolade-muntkoekjes
Chocolade-muntkoekjes

8 koekjes • 15 min. + 15 min. in de oven

Wat heb je nodig?

50 g fondantchocolade + extra voor de topping, 50 g melkchocolade, 60 g boter, 30 g kristalsuiker, 30 g rietsuiker, 1/2 losgeklopt ei, 1/2 tl pepermuntessence, 90 g gezeefde zelfrijzende bloem, 1 el cacaopoeder en een snufje zout.

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180°C. Hak de fondantchocolade en de melkchocolade in kleine stukjes. Klop de boter en suiker tot een romige massa. Voeg het losgeklopte ei en de pepermuntessence toe. Voeg daarna de gezeefde bloem, het cacao­poeder en een snufje zout toe. Roer er de verbrokkelde chocolade onder. Rol bolletjes deeg ter grootte van een eetlepel, leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en duw ze een beetje plat. Laat voldoende ruimte tussen de koekjes. Schuif ze 15 minuten in de oven en laat daarna afkoelen op een rooster. Smelt intussen wat extra chocolade en besprenkel er de koekjes mee.

TIPS: Als je geen pepermuntessence vindt in je supermarkt, gebruik je een handvol gemixte muntblaadjes. Deeg over? Vries het in voor een volgende keer.

Duimprintkoekjes met pindaboter en confituur
Duimprintkoekjes met pindaboter en confituur

± 40 koekjes • 15 min. + 10 min. in de oven

Wat heb je nodig?

160 g boter, 280 g gezeefde bloem, 120 g kristalsuiker, 1/2 ei, 100 g pindakaas en 40 g confituur (smaak naar keuze).

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180°C. Klop de boter luchtig en roer de gezeefde bloem en de suiker erdoor. Roer het halve ei en de pindakaas erbij, en zet het deeg een halfuurtje in de koelkast. Vet een bakplaat in met boter of beleg met bakpapier. Rol kleine balletjes van het deeg, leg ze op de bakplaat en duw je duim erin. Werk zo het hele deeg op. Vul elke duimprint met een beetje confituur. Bak de koekjes in 10 minuten gaar en laat afkoelen op een rooster.

Foto’s: © Getty

Lees ook: 

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.