Home Lifestyle Hotspots WEEKENDTIP: openingsweekend pop-upproject De Academie in Turnhout

WEEKENDTIP: openingsweekend pop-upproject De Academie in Turnhout

Dé must visit voor wie van kunst, creativiteit en food houdt.

© Panorama

De Academie is een nieuw pop-upproject dat de oude Academie voor Schone Kunsten in Turnhout doet herrijzen. Drinks, food, art, events, fashion & music… Voor elk wat wils.

De oude Academie voor Schone Kunsten werd door de mannen van Panorama – die ook al de populaire Turnhoutse Panorama Zomerbar oprichtten – omgetoverd tot een nieuwe totaalbeleving.

In het gloednieuwe pop-upproject kan je vanaf vanavond de lekkere én bewuste foodbar Juno vinden, kunsttentoonstellingen, een werkruimte voor kunstenaars, een ruimte voor evenementen en workshops, een groot terras, een dj booth én er is zelfs een ruimte voor concertjes. Het pand werd daarenboven creatief opgesmukt door lokale kunstenaars.

Gevarieerde planning

De evenementen die van nu tot het einde van september zullen plaatsvinden in De Academie zijn bijzonder uiteenlopend. Een fashion festival, poëzie-optredens, filmprojecties, feestjes, een urban weekend, een beautyweekend met Nanja Massy, een festival met Equal Idiots… Veel te veel om op te noemen! Dé must visit voor wie van kunst en creativiteit houdt. Voor de foodies: elke zondag kan je in De Academie terecht voor een uitgebreid brunchbuffet.

Maar eerst is er het openingsweekend! Dj’s, tentoonstellingen, een pop-upmarkt, lunchen, dineren… De volledige programmatie van het openingsweekend vind je hier. Allen daarheen!

Waar?

Gemeentestraat 5
2300 Turnhout

Wanneer?

Openingsweekend:

Vrijdag 20/4: 20u tot 3u
Zaterdag 21/4: 11u tot 3u
Zondag 22/4: 9u tot 22u

Openingsuren nadien tot eind september:

Donderdag: 11u tot 1u
Vrijdag: 11u tot 3u
Zaterdag: 11u tot 3u
Zondag 10u tot 22u

Meer info?

De volledige planning van het openingsweekend kan je terugvinden op de Facebookpagina van het evenement.

Verder kan je ook een kijkje nemen op hun website en Instagrampagina.

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.